Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χαιρετισμός του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΑΚΟΥ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Χαιρετισμός του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων, ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΑΚΟΥ στην παρουσίαση υποψηφίων

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι
 
Με τιμάει ιδιαίτερα, η πρόταση υποψηφιότητας που μου έγινε, για να δώσω την μάχη στο ψηφοδέλτιο της Λ.Σ, από την θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ικαρίας Φούρνων, με επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη τον σ. Στρατή Κόρακα.

Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν οι σ. και το κόμμα.

Σε αυτές τις τριπλές εκλογές μια λύση με προοπτική, υπάρχει για το λαό. Να πέσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Οι ευρωβουλευτές, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της ΛΣ θα παίξουν το ρόλο μιας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, κόντρα στην πολιτική που γεννάει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας, Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων.

Συμμετέχουμε στις εκλογές, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων εκείνων που συναντηθήκαμε στους αγώνες:

στους αγώνες με το εργατικό κίνημα ενάντια στα μέτρα που πήραν κυβέρνηση ΕΕ και τρόικα για κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που κατάκτησε η εργατική τάξη τον προηγούμενο αιώνα. Κατακτήσεις που παραχωρήθηκαν από την άρχουσα τάξη, με αντίπαλο δέος το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, προκειμένου να αποτρέψουν την εργατική τάξη να παλεύει για την εξουσία και τον σοσιαλισμό.
στους αγώνες με τα σωματεία για υπεράσπιση των ΣΣΕ στα ξενοδοχεία και τα Σ/Μ, ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης του λαού, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
Στους αγώνες για το δικαίωμα στη δουλειά ενάντια στις απολύσεις. Για την προστασία των ανέργων.  
στους αγώνες με τις λαϊκές επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και στο χτίσιμο της ταξικής αλληλεγγύης,
με το κίνημα ειρήνης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
με τους αμπελουργούς ενάντια στην άρση της αναγκαστικότητας και την  εκμετάλλευση του σαμιώτικου κρασιού από επιχειρηματικούς ομίλους. Με τους κτηνοτρόφους για την δημιουργία δημόσιου σφαγείου.
Με τους φοιτητές ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ, για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Με  τους γονείς και μαθητές για δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
στους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για μια άλλη ανάπτυξη του τόπου σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Στους αγώνες για λαϊκή κατοικία, για τη προστασία του περιβάλλοντος και για έργα αντιπλημμυρικά αντισεισμικά και πυροπροστασίας, που έχει ανάγκη ο τόπος και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για οδικό δίκτυο. 
Για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ηραίον που το μόνο που είδαμε να ξεφυτρώνει, μετά την πλημμύρα, ήταν ένα μεγαθήριο για μουσείο που φτιάχνει ο Δήμος με δικά μας λεφτά και θα εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες. Καταστρέφοντας την παιδική χαρά, το αγροτικό ιατρείο και 2 δρόμους.  
στους καταπέλτες των πλοίων, για καλύτερες συγκοινωνίες (εσωτερικές, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές), ενάντια στην "απελευθέρωση" των εφοπλιστών και την επιστράτευση των ναυτεργατών. Έχουμε φτάσει να μαθαίνουμε πότε θα έχει πλοίο σαν το έκτακτο δελτίο καιρού.

Οι άλλες δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκαν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο.  Δώσανε στήριγμα στην πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση, δίνουν στήριγμα σήμερα στην πολιτική που θέλει την κρίση να την πληρώσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία.

Καμιά διεκδίκηση. Καμιά φωνή αντίστασης. Διεκδικούσαν μόνο ότι τους έδιναν. Ότι ψίχουλα έπεφταν από το μεγάλο φαγοπότι του εκσυγχρονισμού, του ανταγωνισμού και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, έσκυβαν και το έπαιρναν. Χρησιμοποίησαν τους μηχανισμούς για εξαγορά συνειδήσεων.
 

 

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΚΚΕ

1.         Καλούμε λαό της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων, να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Η μόνη συνεπής δύναμη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν κυβέρνηση & τοπική Διοίκηση.  
2.         Είμαστε καθημερινά στους δρόμους και διεκδικούμε τις ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Σήμερα! όχι στο σοσιαλισμό όπως μας κατηγορούν. Είμαστε καθημερινά στους δρόμους για τις ανάγκες του σήμερα, χτίζοντας την προοπτική του 0αύριο.
3.         Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν να δώσουν τίποτα στον τόπο μας αλλά και στους κατοίκους. Όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη φτώχεια, την ανεργία και την εγκατάλειψη.
4.         Να μην εμπιστευτείτε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που οι δυνάμεις του ΚΚΕ συγκρούονταν με αυτές τις πολιτικές, στην ΕΕ στα περιφερειακά και στα Δημοτικά συμβούλια αλλά και στο κίνημα. Ήταν νεροκουβαλητές του ευρωμονόδρομου, του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων.
5.         Σε κάθε περίπτωση είχαν σφιχτούς εναγκαλισμούς με την εξουσία. Συνεργαζόντουσαν και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ στους Δήμους και την Νομαρχία παλιά. Σήμερα μυρίστηκαν κυβερνητική εξουσία και προσπαθούν να ξεχάσουν το παρελθόν τους και να εμφανιστούν ως δύναμη ανατρεπτική και αριστερή.
6.         Μιλάει  για ενότητα της αριστεράς και καλεί και το ΚΚΕ σε αυτή. Την ενότητα την έχει κάνει ήδη με αυτούς που όλοι μαζί ψήφιζαν με χέρια και με πόδια, ότι αποφάσιζαν στην ΕΕ και το ονόμαζαν προοδευτικό.
7.         Δεν διαφέρουν επίσης, σε τίποτα οι χθεσινοί κυβερνητικοί που ψήφισαν τα μνημόνια, και σήμερα εμφανίζονται με αντιμνημονιακά κόμματα, που λένε ναι στην ΕΕ και την διαχείριση της ίδιας πολιτικής.
8.         Όλοι μαζί, ψήφισαν στην ευρωβουλή, υλοποίησαν στην περιφέρεια, στην παλιά νομαρχία, στους Δήμους και στήριξαν σε όλους του φορείς που ηγήθηκαν, την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της απελευθέρωσης των αγορών, που επέβαλλε η συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Μια πολιτική που μας οδήγησε στην υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίων και μας οδήγησε στην καπιταλιστική κρίση.
9.          Έβαλαν πλάτη σε μια ανάπτυξη όπου κέρδιζαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Παρέδωσαν την αιολική ενέργεια στα μεγάλα συμφέροντα. Όλες οι νέες μορφές απασχόλησης εφαρμόστηκαν πρώτα στους δήμους, την περιφέρεια και την πρώην νομαρχία. Stage, ΤΣΑ, συμβάσεις έργου, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, απολύσεις.
10.      Κατάργησαν την Κυριακή αργία.
11.      Οι ιδιωτικοποιήσεις των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η ΚΑΠ με το ξερίζωμα της αγροτικής παραγωγής, οι ποσοστώσεις, η άρση της αναγκαστικότητας, τα χαράτσια στη γη και στα ακίνητα, η υπερφορολόγηση των αγροτών, είναι μέτρα που οδηγούν στην συγκέντρωση των ενεργειακών πηγών, της αγροτικής Γής και της παραγωγής τροφίμων σε λίγα χέρια. Στα μονοπώλια.
12.      Μας λένε πολλοί να κάνουμε ενότητα στο πρόβλημα να μην αναδείξουμε τις αιτίες και να μην τους καταγγέλλουμε. Μόλις  προχτές όλοι μαζί οι «άρχοντες», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπεριφερειάρχης - Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, φορείς της ΝΔ, με την ευλογία του Δεσπότη, συναντήθηκαν και έκαναν ενότητα στο πρόβλημα των συγκοινωνιών. Και διεκδίκησαν κι άλλες επιδοτήσεις. Μην βιάζεστε. Όχι επιδοτήσεις των αγροτών. Ούτε βέβαια για σίτιση και στέγαση των φοιτητών. Αλλά για επιδοτήσεις των εφοπλιστών.
13.      Εμείς λέμε αγώνα για το σήμερα με προοπτική το αύριο. Με έναν τέτοιο προσανατολισμό και όσο θα ενισχύεται ένα τέτοιο κίνημα μόνο τότε θα φοβηθούν και θα παραχωρούνε κατακτήσεις και σήμερα.
14.      Να σκεφτούν καλά, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, πόσο σημαντικό είναι να έχεις ισχυρό ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα, στους δήμους και στις περιφέρειες, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Η εμπειρία σήμερα μας έδειξε ότι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ έφερε πίσω το κίνημα. Η μείωση λειτούργησε αρνητικά μέσα στο λαό. Την εκμεταλλεύτηκε και η άρχουσα τάξη και έγινε πιο επιθετική.
15.      Καλούμε όλους τους φίλους και όλο το λαό που θέλει πράγματι να γίνουν αλλαγές, να βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
16.      Που είναι οι κινητοποιήσεις του 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ήθελε να τις κάνει ούτε μπορούσε. Γιατί δεν έχει πρόγραμμα ανατροπής, αλλά διαχείρισης του ίδιου βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Σε μια τέτοια κυβέρνηση της αριστεράς ή του μικρότερου κακού, μας καλούσε να πάρουμε μέρος.
17.      Το ΚΚΕ θα δώσει το παρών, μόνο σε μια κυβέρνηση λαϊκής συμμαχίας, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, με κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, πραγματική λαϊκή εξουσία.
18.      Όσο για αυτούς που επιλέγουν το «μικρότερο κακό», ένα έχω να τους πω. Ή το μεγαλύτερο κακό επιλέξουν, ή το μικρότερο, πάλι κακό θα είναι. Όσο επιλέγουν το μικρότερο κακό, τόσο το “κακό” θα δυναμώνει.
19.      Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του καλού. Ψήφος στο ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο, για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια και στον Δήμο. Με αυτή την επιλογή σήμερα ενισχύεται το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και η συγκέντρωση δυνάμεων για την προοπτική του αύριο. Για την ανατροπή. Για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας.

Καλώ  όλους τους παρευρισκόμενους και όχι μόνο, σε συστράτευση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, για συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα και στους αγώνες, για να βγει το ΚΚΕ ισχυρό και δυνατό στο ευρωκοινοβούλιο, στην περιφέρεια, στον Δήμο και μέσα στο λαό.

Αντώνης Δράκος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: