Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Βορείου Αιγαίου: Να ενισχυθούν τα Κέντρα Πρόληψης

 
 
Την εικόνα εγκατάλειψης της ίδιας της πρόληψης σκιαγραφεί η διάλυση των Κέντρων Πρόληψης: Τουλάχιστον 10 Κέντρα, δηλαδή περίπου 60 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1 μέχρι και 7 μήνες, ενώ από τον Απρίλη προβλέπεται να μην πληρωθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, υπάρχουν απλήρωτες εισφορές στο ΙΚΑ, απλήρωτοι λογαριασμοί.
 
Την ίδια ώρα, τα αιτήματα βοήθειας από τις τοπικές κοινωνίες, προς τα Κέντρα Πρόληψης, έχουν υπερδιπλασιαστεί και ξεφεύγουν πλέον από το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών: Άθλιες συνθήκες στα σχολεία, ζορισμένοι εκπαιδευτικοί, φτώχεια στις οικογένειες, επιθετικά παιδιά, ρατσισμός, είναι μερικά απ’ όσα επιλαμβάνονται τα συγκεκριμένα κέντρα.
 
Και όμως συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί και τοπικοί άρχοντες, τα έχουν αφήσει στην τύχη τους, για να μετατραπούν σε ΜΚΟ, για να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους οι οικογένειες.
 
Μια χούφτα εργαζόμενοι σε κάθε Κέντρο καλούνται να καλύψουν τις όλο και πιο σύνθετες ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, με μηδαμινά μέσα και απλήρωτοι.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Πρόληψης στη Χίο που πριν δέκα περίπου μέρες εξέπεμψε SOS για την οικονομική του κατάσταση, εξαιτίας της μη υπογραφής σύμβασης με το υπουργείο όπως και τα υπόλοιπα, αλλά και της στάσης των αιρετών της τοπικής διοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας.
 
Το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, αλλά και πρόληψης είναι μείζον, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και δε δικαιούται κανείς να συμπεριφέρεται όπως η στρουθοκάμηλος, πολύ δε περισσότερο όταν έχει συγκεκριμένο μερίδιο ευθύνης.
 
Ζητάμε άμεσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων για το Κέντρο Πρόληψης Χίου, όπως υποχρεούται να κάνει και όπως ήδη έκανε και ο Δήμος Χίου αποδεσμεύοντας 15.000 ευρώ ως πρώτη δόση για την εκπλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
 
psyhiki ygeia72165_10200704230544064_656097173_n_5

Δεν υπάρχουν σχόλια: