Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πρόεδρος ΜΚΟ είναι και υποψήφιος δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Βόνιτσα

Πρόεδρος ΜΚΟ είναι και υποψήφιος δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Βόνιτσα
 
ΑΝΑΛΟΙΝΩΣΗ ΛΑ.Σ Δήμου ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
 
«ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΟΙ ΜΚΟ;
laiki_syspirosiΜερικά από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τους εργαζόμενους, τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, με αφορμή την υπόθεση της λεγόμενης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΙΜΙ, στελέχη της οποίας διώκονται για αδικήματα που προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, σκόπιμα κρύβονται. Τι αναδεικνύεται από την πλειοψηφία των αστικών Μέσων Ενημέρωσης; Ποιος πολιτικός έχει την ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις, πόσα λεφτά φαγώθηκαν, ποιος τα έφαγε; Ναι, όλα αυτά πρέπει να έρθουν στο φως, να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να αποδοθούν ευθύνες.
 
ΟΜΩΣ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.
 
Το ερώτημα είναι σε ποιους είναι χρήσιμες οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είναι «στρατευμένες» στη Ε.Ε. Θυμίζουμε ότι, όταν πρωτοεμφανίστηκαν, διαφημίστηκαν ως εργαλεία «συμμετοχής», ως όργανα της «κοινωνίας των πολιτών», σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
 
ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ
 
Εχουμε, λοιπόν, και λέμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει και χρηματοδοτήσει, μέσω κοινοτικών πακέτων, ΜΚΟ, για να προπαγανδίσουν σάπιες αξίες και να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή της πολιτική. Το ίδιο βεβαίως και οι ελληνικές κυβερνήσεις.
 
ΟΙ ΜΚΟ ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
 
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΑΣ» ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ
 
Θυμίζουμε, από το πολύ πρόσφατο παρελθόν στη χώρα μας, ότι με νόμο ανατέθηκε σε ΜΚΟ η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με 5μηνη απασχόληση σε δήμους για 625 ευρώ το μήνα, αξιοποιώντας την ανάγκη για μεροκάματο χιλιάδων ανέργων. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, που εμπορεύεται την ανάγκη των ανέργων για μεροκάματο, ενώ πλασάρεται ως μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας.
 
ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ
 
Θυμίζουμε, επίσης, ότι με τις ευλογίες δήμων, δημοτικών παρατάξεων και άλλων οργανώσεων που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στη Βόνιτσα, όπου πρόεδρος ΜΚΟ είναι και υποψήφιος δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάνουν; Στους Δήμους, δήμαρχοι, κυβέρνηση και «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων της «κοινωφελούς εργασίας. Μπαίνουν σαν μεσάζοντες ανάμεσα στους άνεργους και τον ΟΑΕΔ και μάλιστα με καλή αμοιβή για αυτή τους την υπηρεσία, για να προσληφθούν άνεργοι για 135 ημέρες με 625 ευρώ μεικτά. Βοηθούν στην ανακύκλωση της ανεργίας, υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού, τσαλαπατώντας κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης, γίνονται συνεργοί σ” αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο.
 
Επίσης πολλές ΜΚΟ έχουν αναλάβει δράσεις Υγείας – Πρόνοιας όπως: Εμβολιασμοί παιδιών στη Νέα Ιωνία, «Βοήθεια στο Σπίτι», κ.ά. ως αποτέλεσμα της έλλειψης ή συρρίκνωσης και κατάργησης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και παίρνουν και κοινοτική επιδότηση γι” αυτό…
 
Και στο Αγρίνιο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει θέμα (για το Αρχαίο Θεάτρο Στράτου) στο Δ.Συμβούλιο (2011) για την Μ.Κ.Ο. σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» όπου πρόεδρός της είναι ο κ. Μπένος Σταύρος πρώην υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) και που αφορούσε, τη χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης για την «ανάδειξη» του Αρχαίου Θεάτρου, κάτι που έπρεπε χρόνια να κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, το κράτος.
 
Υπουργεία Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο χρηματοδοτούν το έργο τέτοιων οργανώσεων, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, αλλά με πραγματικό στόχο να ανοιχτούν νέοι δρόμοι για το μπάσιμο πολυεθνικών σε τομείς της οικονομίας σε διάφορες χώρες. Δημιουργήθηκαν ΜΚΟ με αμιγώς πολιτικο-οικονομικές δραστηριότητες, που προσπάθησαν να διεισδύσουν σε ανατολικοευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ, όπως το περίφημο «Ιδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας» του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που ήθελε να δώσει και τζάμπα πετρέλαιο σε σχολείο εδώ στην Ελλάδα. Βγαίνουν πολλά στη φόρα….17 ΜΚΟ που πιάστηκαν την περίοδο του πόλεμου κατά της Γιουγκοσλαβίας γιατί έκαναν κατασκοπεία υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
 
ΒΕΒΑΙΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.
 
Οι λεγόμενες ΜΚΟ αποτελούν χρήσιμα και ουσιαστικά εργαλεία στα χέρια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων. Πότε αξιοποιούνται για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Πότε μπαίνουν μπροστά και στήνουν μηχανισμούς, για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Πότε εμφανίζονται σαν προστάτες του περιβάλλοντος από τη δράση των μονοπωλίων, αλλά τελικά αποκαλύπτονται ως βαλτοί του ενός ή του άλλου ανταγωνιστή. Πότε χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν τις παραδοσιακές δομές του κινήματος όπως τα συνδικάτα και να τις αντικαταστήσουν με κάποιες ομάδες της «κοινωνίας των πολιτών» που όλα τα κόμματα προωθούσαν εκείνη την περίοδο. Και πότε είναι ένα από τα καλύτερα οχήματα ιμπεριαλιστικής διείσδυσης με το προσωπείο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι αναρίθμητες.
 
Όπως γράφτηκε σε σελίδα στο διαδίκτυο:
 
«Τις βρίσκεις παντού. Από την Εκκλησία έως τον ΣΥΡΙΖΑ….
 
Κλείνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε τις Γέφυρες του Κόσμου εάν συμμετέχουν με άλλους φορείς στο πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» που ενέκρινε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 300,000.00 Ευρώ. Για να εκπαιδεύσουν ανέργους, φτωχούς αγρότες – κτηνοτρόφους μικροεπαγγελματίες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!!
 
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση ότι έφερε το θέμα προεκλογικά, τους θυμίζουμε ότι η Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα με ανακοίνωση σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου 2012 (πριν 2 χρόνια) και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και σας επισυνάπτουμε παρακάτω την συγκεκριμένη ανακοίνωση……. Επίσης σε όσους παρουσιάζονται σήμερα αντιστασιακοί και ενάντια στις ΜΚΟ τους λέμε ότι μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε στις ΜΚΟ από την δεκαετία του ΄90 όταν όλοι στριμώχνονταν για να πάρουν μέρος στο μεγάλο πάρτυ.
 
____________________________________
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

22/2/2012






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


kkeΗ Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική υλοποίησης προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γέφυρες στον Κόσμο, Νέστος Αναπτυξιακή, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου).
Στην ουσία πρόκειται για ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, που εμπορεύεται την ανάγκη των ανέργων για μεροκάματο, ενώ πλασάρεται ως μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας. Λες και αντίστοιχα άθλια μέτρα που έχουν παρθεί στο παρελθόν (Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων – stage, κ.λπ.) μείωσαν την ανεργία. Το αντίθετο, η ανεργία όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά επειδή σχετίζεται άμεσα με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, γεννιέται και γιγαντώνεται από αυτόν.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα ΜΜΕ μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες στους χιλιάδες ανέργους που παλεύουν κυριολεκτικά να επιβιώσουν με απλήρωτους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό, τράπεζες. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των προγραμμάτων αυτών ο δήμος θα απασχολήσει για πέντε μήνες ανέργους, οι οποίοι θα αμείβονται έως 625 ευρώ το μήνα. Με χρήματα των εργαζομένων θα χρηματοδοτούνται και οι ασφαλιστικές τους εισφορές, από τον ΟΑΕΔ. Όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με αυτά τα χρήματα για 12 μήνες, αφού μετά την πάροδο των 5 μηνών λήγει το πρόγραμμα, και για τους υπόλοιπους 7 μήνες δεν έχουν δικαίωμα ένταξης σε άλλο πρόγραμμα.
Ενεργό ρόλο σε αυτόν το μηχανισμό εκμετάλλευσης των ανέργων έχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς «Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα», μέσω των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις. Μάλιστα, για τον «κόπο τους» θα λάβουν 5% επί του μισθολογικού κόστους. Συνολικά περίπου 14 εκατ. ευρώ θα πάνε στα ταμεία των «μη κερδοσκοπικών φορέων». Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι οι ΜΚΟ αποτελούν μοχλό προώθησης των αντεργατικών πολιτικών και εργαλείο χειραγώγησης των εργαζομένων και του λαού.
Κύρια επιδίωξη και μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός ενσωμάτωσης των χιλιάδων ανέργων, ώστε να αποδεχτούν τις νέες εργασιακές σχέσεις «γαλέρας», την προσωρινή δουλειά με μισθούς πείνας και τη διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας. Στην πράξη δημιουργεί μια ακόμα στρατιά πολύ φθηνών εργατών χωρίς δικαιώματα χτυπώντας ευθέως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Κανένας άνεργος δεν πρέπει να παγιδευτεί σε αυτές τις ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση μαζί με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Πρέπει να απορρίψουν όλα αυτά τα δουλεμπορικά προγράμματα που δεν αποτελούν ούτε καν φάρμακο της τεράστιας ανεργίας. Να δώσουν μια και μοναδική απάντηση: Αγώνας μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος για μόνιμη – σταθερή δουλειά με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Βόνιτσα, 22-02-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: