Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΚΕ: ΤΡΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΟΚΤ. - ΔΕΚ. 2010

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει τρίμηνη οικονομική εξόρμηση, τους μήνες Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2010 και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τους καλεί να το ενισχύσουν οικονομικά από το υστέρημά τους. Να του δώσουν τη δυνατότητα και τα μέσα για να συνεχίσει και να δυναμώσει την πολιτική ιδεολογική του παρέμβαση, τη δράση του. Για να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές της 7ης Νοέμβρη, για να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση των κομμάτων και των μηχανισμών του συστήματος, για να συνεχίσει τη διεθνιστική του δράση.
Το ΚΚΕ γνωρίζει όσο κανένας άλλος πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα η λαϊκή οικογένεια, πόσο σκληρά δοκιμάζονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των συμμάχων τους που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα απευθύνεται το ΚΚΕ πρώτα απ' όλα, σε αυτούς προσβλέπει για να το στηρίξουν. Το ένα ευρώ του άνεργου, του χαμηλοαμειβόμενου, του συνταξιούχου, αποτελεί για το Κόμμα ηθική επιβράβευση, πολιτική ενθάρρυνση. Είναι πράξη ανεκτίμητης αξίας.
Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο έχει εξαιρετικά μεγάλη πολιτική σημασία. Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του αναντικατάστατου ρόλου του ΚΚΕ στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κατά των βάρβαρων μέτρων. Αποτελεί στήριξη της ελπιδοφόρας πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνεται σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες και αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, σε όλους εκείνους που, και αν ακόμα δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αναγνωρίζουν τον ρόλο που έχει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής πάλης, της λαϊκής προοπτικής. Που αναγνωρίζουν ότι η ισχυροποίησή του αποτελεί όπλο του λαού, βασική προϋπόθεση για να αλλάξει ο συσχετισμός προς όφελός του. Αποτελεί το αντίπαλο δέος στα κόμματα του κεφαλαίου και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Τους καλεί να ενισχύσουν άφοβα και θαρραλέα το ΚΚΕ. Τους καλούμε, παίρνοντας το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης στο χέρι, να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ στη μάχη που δίνει για να μην περάσουν οι απειλές, οι συκοφαντίες της κυβέρνησης, των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα. Το ΚΚΕ δεν θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θέλει να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη, στους φίλους του, στην εργατική τάξη, στο λαό. Δεν δέχεται καμία απαγόρευση ούτε παζαρεύει αυτή τη σχέση του με κανέναν και για τίποτα.

Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να θέλουν να ενισχύονται αποκλειστικά από το κράτος ή να νομιμοποιούν τη σχέση τους, την πολύμορφη στήριξή τους από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτό όμως δεν μπορούν να το επιβάλουν στο ΚΚΕ, γιατί δεν πρόκειται να το δεχτεί. Η απαγόρευση με διάφορα προσχήματα της οικονομικής εξόρμησης προς το λαό με το κουπόνι οδηγεί στην απαγόρευση της οικονομικής εξόρμησης, όλων των οργανώσεων του εργατικού λαϊκού μαζικού κινήματος. Μόνο οι αρεστές και ενισχυόμενες από επιχειρηματίες, κράτος και ΕΕ μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) θα μπορούν να λειτουργήσουν.
Το ΚΚΕ, οι βουλευτές του, οι υποψήφιοι που στηρίζει, θεωρούν καθήκον τους να εξηγήσουν στο λαό, στους εργαζόμενους που το ενισχύουν για τα έξοδά τους, την τύχη των χρημάτων που μας εμπιστεύονται. Αυτό που δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν είναι τα ονόματα των εργαζομένων που το ενισχύουν, που ούτως ή άλλως δεν καταγράφει. Εξάλλου, όποιος θέλει να γνωστοποιήσει ότι ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ μπορεί να το δημοσιοποιήσει μέσω του Ριζοσπάστη.
Το ΚΚΕ, παρόλο που έχει ασύγκριτα μικρότερα έξοδα σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα, έχει μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τα έξοδα λειτουργίας και δράσης του. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην δοθεί καμία αύξηση στις αποζημιώσεις που δίνει στα στελέχη του και στους βουλευτές που είναι στα επίπεδα του μέσου εργατικού μισθού. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος της μαζικής πολιτικής επικοινωνίας του με το λαό, της ενημέρωσης των εργαζομένων, των λαϊκών δυνάμεων, ούτε θέλουμε να επηρεάσει την ανάπτυξη της μελετητικής δουλειάς, της επιστημονικής έρευνας των τμημάτων της ΚΕ και άλλων επιτροπών του Κόμματος, την έκδοση του «Ριζοσπάστη», τη λειτουργία του «902».

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να σταθούν δίπλα στις οργανώσεις μας, ώστε να απευθυνθούμε με όλες τις δυνάμεις πλατιά στο λαό με το κουπόνι στο χέρι, να δώσουμε τη μάχη για να αναπτυχθεί τώρα η κοινή λαϊκή δράση, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να γίνει η μάχη των εκλογών με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μεγάλη λαϊκή νίκη. Να γίνει αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης.


Ανακοίνωση της ΚΕ του KKE, 12/09/2010

....


Δεν υπάρχουν σχόλια: