Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΚΑΡΙΑ: ΚΟΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ

«Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Χρήστου Σταυρινάδη, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.
"Πιστεύω πως η Ικαρία μπορεί να οδηγηθεί σε καινούργιο δρόμο επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων της και για το λόγο αυτό αποδέχτηκα τις προτάσεις των συμπατριωτών μου να τεθώ επικεφαλής μιας κοινής προσπάθειας. Την προσπάθεια αυτή καλώ να στηρίξουν όλοι οι ενεργοί πολίτες, πολιτιστικές, πολιτικές κινήσεις και πολιτικά κόμματα, με σεβασμό στις προσωπικές απόψεις και στις διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες με κοινό όμως στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την αλλαγή της μοίρας της Ικαρίας μας", αναφέρει, με ανακοίνωσή του, ο κ. Σταυρινάδης.
Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ
».

Όπα! Τι έγινε ρε παιδιά; 'Ολοι μαζί; Ισχύει;
Και οι του Μνημονίου και οι «κατά» του Μνημονίου, τα βρήκατε; Και οι «προοδευτικοί» και οι ακροδεξιοί, τα συμφωνήσατε; Και οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί», σε δι(α)κομματική συμμαχία;
Και εναντίον ποιου, παρακαλώ; Μα είναι προφανές:
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ ενώθηκαν σε κοινό υποψήφιο στην Ικαρία εναντίον του... ΚΚΕ!

Τόσο απροκάλυπτα. Τόσο χυδαία. Τόσο «υπερκομματικά» και «ανεξάρτητα»!
Το «κόκκινο νησί» τούς αναγκάζει να πετάξουν και το τελευταίο φύλλο συκής.
Τι «ιδεολογίες», τι «προγράμματα», τι «μνημόνια - αντιμνημόνια» και κουραφέξαλα!
Εδώ το πράγμα βγάζει μάτι: Είτε στην Ικαρία, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλία, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε γειτονιά της χώρας, εφαρμόζεται μια - η ίδια - πολιτική.
Και το ερώτημα είναι: Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι είναι κατά αυτής της πολιτικής;

Η Ικαρία τούς ανάγκασε να αποτινάξουν και τα τελευταία προσχήματα: Απάντησαν μόνοι τους στο ερώτημα!
Και ό,τι ακριβώς απάντησαν - ομολόγησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ στην Ικαρία, αυτό ακριβώς ισχύει σε όλη την Ελλάδα.
Παντού, από τη μια πλευρά η πλουτοκρατία με τα κόμματά της και τα δεκανίκια τους. Από την άλλη μεριά, το ΚΚΕ.

από τον "Ημεροδρόμο", Ριζοσπάστης

***
Σχόλιο " Aristera sti Mitilini ": Πριν από λίγες ημέρες βρισκόμουν στη πανέμορφη Ικαρία (θα σας γράψουμε για αυτό το ευλογημένο νησί σε επόμενη ανάρτησή μας) και ενώ γλεντάγαμε σε ένα από τα δεκάδες πανηγύρια, ξένοι και ντόπιοι μαζί, ένας από την "μικτή" παρέα μας, μου λέει όλο χαμόγελο: "Να, αυτός είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας" και μου έδειξε τον κοινό υποψήφιο τους που περιφερόταν μες στο πανηγύρι, σαν έναν γνωστό λαικό τραγουδιστή με παρατεταμένο το χέρι του για χειραψία, προς... αναζήτηση ψήφων. Το χαμόγελό του όμως πάγωσε όταν του απάντησα "Αυτός είναι που υποστηρίζεται από ΣΥΝ-ΛΑΟΣ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;". Αμέσως αλλάζοντας την κουβέντα είπε: "Άντε γειά μας και καλώς ήρθατε"...

... Αγκάθι για κάθε Ικαριώτη η "συμφωνία" αυτή...


..

Δεν υπάρχουν σχόλια: