Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" ΚΟΝΔΥΛΟΥΔΗ



Βαλαωρίτου & Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6938651754
semmel@hotmail.gr

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλες είναι οι ανακατατάξεις στο χώρο των ΜΜΕ στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες, όπως μεγάλη είναι και η ανάγκη επαγρύπνησης για τους εργαζομένους.
Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση της πάλαι ποτέ ημερήσιας εφημερίδας Λέσβου «
Αιολικά Νέα», την οποία έπαυσε εν μιά νυκτί τον περασμένο Φεβρουάριο ο ιδιοκτήτης της Γιώργος Κονδυλούδης, αφήνοντας εν ψυχρώ στο δρόμο τους είκοσι εργαζόμενους της εφημερίδας. Ο κ. Κονδυλούδης παρά τις συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αρνήθηκε πεισματικά την επαναλειτουργία της εφημερίδας, επιμένοντας να καταδικάσει στην ανεργία τους υπαλλήλους. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ τους συγκαταλέγονταν αρκετοί γονείς, μία έγκυος, μία υπερήλικη, άνθρωποι με πλήθος ανειλημμένων δανειακών υποχρεώσεων και απαιτητικές τρέχουσες ανάγκες.

Είναι επίσης γνωστό ότι επικαλούμενος προφάσεις, ο κ. Κονδυλούδης κατά την επίδοση των απολύσεων δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που ο νόμος του επιβάλλει να αποδώσει, αφ' ής στιγμής προβαίνει σε απόλυση τόσων ανθρώπων. Και συνεχίζει να αρνείται αδιαπραγμάτευτα την καταβολή αυτή ακόμη και σήμερα, έξι μήνες μετά το λουκέτο, εξαναγκάζοντας τους εργαζομένους σε δικαστικές διαμάχες.
Και μετά από την συνολικά προκλητική αυτή στάση, την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησε στη Λέσβο και όλο το Βόρειο Αιγαίο νέα εφημερίδα με εκδότη τον κ. Κονδυλούδη! Είναι προφανές ότι η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων σε συνδυασμό με τη στέρηση από τους απολυμένους, του στοιχειώδους δικαιώματός τους σε αποζημίωση για την απόλυσή τους, αποτελεί καθαρή πρόκληση και επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

Συνάδελφοι-ισσες από όλα τα M έσα E νημέρωσης της Λέσβου, σήμερα και δεδομένων των παραπάνω εξελίξεων, είναι μεγαλύτερη ανάγκη παρά ποτέ να υπερασπιστούμε όσο πιο σθεναρά μπορούμε τα δικαιώματά μας: απαιτούμε να λαμβάνουμε τις αποδοχές και την ασφάλιση που αντιστοιχούν στην κλαδική μας εργασία. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα όσον αφορά στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εγγραφόμαστε και δραστηριοποιούμαστε στο Σωματείο, απευθυνόμαστε σε αυτό και απαντάμε συλλογικά σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβιάσεων ή καταστρατηγήσεων των δικαιωμάτων μας.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΑΛΕΙΑ ΒΟΥΓΔΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΚΑΡΑΣ


.....




Δεν υπάρχουν σχόλια: