Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤ. : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Σε μαζική συμμετοχή καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών της Λέσβου

Στον «καλά κουρδισμένο» απεργοσπαστικό και τρομοκρατικό μηχανισμό της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών καλεί να αντισταθούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Αφορμή, οι νέες διώξεις συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων, επειδή κατά τη διάρκεια της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στις 31 Μάη στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απεργούς.


Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών του νησιού καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση - πικετοφορία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης που θα γίνει την Τετάρτη, 15 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σαπφούς στις 7 μ.μ.

Την επομένη, θα δικαστούν στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης οι: Στρατής Αντώνας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Παρασκευάς Γεωργούλας, συνδικαλιστής και γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εταιρείας ΑΝΕΚ, που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ Λίσσος. Η μήνυση έγινε μετά από την απεργία των ναυτεργατών, στις 31 Μάη, όπου και στη Λέσβο εκφράστηκε μαζικά και έμπρακτα η αλληλεγγύη εργαζομένων από κάθε κλάδο αλλά και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Έτσι, στην περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες, μαζί με τους ναυτεργάτες βρέθηκαν και άλλοι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και οι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για άλλη μια εξέλιξη που αναδεικνύει πως, στον καπιταλισμό, θεωρείται παράπτωμα η συμπαράσταση, πάλη και οργάνωση για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά όχι η πολιτική που τις υπονομεύει με π.χ. την παράδοση των θαλάσσιων μεταφορών στους εφοπλιστές, προκαλώντας έτσι κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, αλλά και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η δίωξη αυτή εντάσσεται στη συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. «Είναι πολιτική δίωξη, είναι δίωξη που στόχο έχει το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα. Στόχο έχει να κάμψει τους αγώνες του λαού, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Είναι καθαρό ότι εντείνεται το κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται, σε αυτούς που παλεύουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, σημειώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους συνδικαλιστές και ξεκαθαρίζει: «Τους απαντάμε ότι κανένα δικαστήριο, κανένα μέσο καταστολής δε θα εμποδίσει τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου μετώπου πάλης, που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες».



.....



Δεν υπάρχουν σχόλια: