Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ

(...) Όταν τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα δεινοπαθούν η Σητεία δεν μπορεί να είναι η όαση της εξαίρεσης. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι υποφέρουν, το φάντασμα της ανεργίας θεριεύει, οι νέοι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα, η οικοδομική δραστηριότητα περιορίζεται δραματικά, ο τουρισμός δεινοπαθεί αφού για τους πολλούς οι διακοπές γίνονται πολυτέλεια, οι μικροέμποροι, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι γονατίζουν από τη πτώση του τζίρου και τις υποχρεώσεις, οι αγρότες δεν μπορούν να πάρουν ανάσα.

Αυτά είναι προβλήματα του τόπου μας, όπως τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που λείπουν από τα παιδιά μας, οι ελεύθεροι χώροι για τους δημότες και οι χώροι άθλησης για τη νεολαία που είτε δεν υπάρχουν είτε είναι κλειστοί για την πλειοψηφία των Σητειακών, οι χώροι του πολιτισμού και τα έργα υποδομής που απουσιάζουν, τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας, οι ελλιπείς και πανάκριβες συγκοινωνίες, το κυκλοφοριακό και άλλα πολλά.

Όσοι, λοιπόν, σας πουν ότι το Νοέμβρη ψηφίζουμε μόνο τους «ικανούς» για το Δήμο, όσοι σας πουν ότι είναι «ανεξάρτητοι», όσοι σας πουν ότι νοιάζονται μόνο για τη Σητεία, συνειδητά ή ασυνείδητα, από αφέλεια ή σκοπιμότητα σας λένε ψέματα. Γιατί, αν δεν θέλουν να βλέπουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα του τόπου, πως θα παλέψουν για τη λύση τους; (...)

Να γιατί εμείς, γνωστοί από το παρελθόν με τη παρουσία μας στους συλλόγους, στα σωματεία, σήμερα ιδρύουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας.
Κάνουμε έτσι πράξη όχι απλά την ίδρυση μιας ακόμα δημοτικής παράταξης, αλλά βάζουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου όλων αυτών που πλήττονται από τη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, για να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης, διεκδίκησης και συσπείρωσης τους στη προοπτική του φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης.
Πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας του λαού και όχι τη «δημοκρατία της επικοινωνίας» αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Πραγματική λαϊκή συμμετοχή, δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους, ενεργοποίηση, ενημέρωση, πραγματική διαφάνεια και λαϊκό έλεγχο.
    Καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στις εθνικές και τοπικές εκλογές.
  • Τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής έμμεσης και άμεσης φορολογίας
  • Μέτρα και υποδομές για το φυσικό, δομημένο, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα υποδομών που απαντούν στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες της πόλης μας.
  • Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, δωρεάν και ενιαία για όλο το Λαό, χωρίς εκχώρησή τους στην τοπική διοίκηση.
  • Το σχεδιασμό και την υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές, προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της δημόσιας γης.
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας. (...)

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας: http://las-sitias.blogspot.com

...


Δεν υπάρχουν σχόλια: