Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ν Ο Σ (ΕΙ) Κ Ο Μ Ε Ι Ο - ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΟΝΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Ν Ο Σ (ΕΙ) Κ Ο Μ Ε Ι Ο
Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου. Δεν φτάνουν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η καθυστέρηση καταβολής και οι περικοπές των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, η απίστευτη ταλαιπωρία αναμονής 2 και… μηνών για να κλειστεί κάποιο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, τώρα έρχονται να προστεθούν και οι βλάβες στο ακτινολογικό μηχάνημα και στον αξονικό τομογράφο που είναι ανενεργά πάνω από ένα μήνα.

Διότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. διαμόρφωσαν το έδαφος ώστε να υπάρχει πλήρης διείσδυση και εξάρτηση των μονάδων Υγείας από τα μονοπώλια του φαρμάκου και τους μεγαλέμπορους ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού υλικού. Κατά συνέπεια – όπως πολλοί ενδιαφερόμενοι ασθενείς καταγγέλλουν - υποχρεώνονται να κάνουν τις εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και αν δεν έχουν παραπεμπτικά γιατρού να πληρώνουν πολλές δεκάδες ευρώ την εξέταση (70-90 ευρώ και πλέον).
Η οικονομική αφαίμαξη του ήδη πενιχρού εισοδήματος και η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγάλη και δυστυχώς θα συνεχιστεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας όσον αφορά το ακτινολογικό περιμένουν τα ανταλλακτικά από το εξωτερικό, ενώ για τον αξονικό τομογράφο προσανατολίζονται να δανειστούν από άλλο νοσοκομείο. Αυτά συμβαίνουν τώρα. Τα χειρότερα όμως είναι πίσω και έρχονται μαζί με τον «Καλλικράτη» που προβλέπει την μεταβίβαση της αρμοδιότητας των περιφερειακών Νοσοκομείων στα αιρετά Περιφερειακά Συμβούλια. Διαλύοντας έτσι, τον ενιαίο χαρακτήρα της Δημόσιας Περίθαλψης και μετατρέποντας αναγκαστικά τα Νοσοκομεία σε επιχειρησιακές μονάδες που θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
εφημ. "Χαραυγή" Σάμου (xaravgi-samos.gr)
...



Δεν υπάρχουν σχόλια: