Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Δαβάκη & Βαλαωρίτου
Τηλ: 22510-28861/22734 81100
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΦΑΞ: 22510-27856
Αριθ.Πρωτ: 286

Μυτιλήνη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πραγματικά πρόκληση απέναντι στην κοινωνία του νησιού μας και του Β.Α. Αιγαίου, η κίνηση του κυρίου Κονδυλούδη να εκδώσει νέα εφημερίδα. Είναι πρόκληση, γιατί από την εφημερίδα «Αιολικά Νέα», της οποίας ήταν εκδότης, πριν λίγους μήνες πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο όλους τους εργαζόμενους. Είναι πρόκληση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει πληρώσει τις νόμιμες αποδοχές απόλυσης και τους σέρνει στα δικαστήρια, εξαναγκάζοντας τους σε δικαστικές περιπέτειες. Επιπλέον, δεν καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, στερώντας τους το δικαίωμα, να πάρουν ακόμα και το ευτελές επίδομα του ανέργου, που δικαιούνται.

Παρά τις εκκλήσεις επανειλημμένα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στον Υπουργό Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας κεντρικά, οι εργαζόμενοι πληρώνουν το κλείσιμο της εφημερίδας, ενώ ο κ. Κονδυλούδης συνεχίζει τις εκδοτικές του δραστηριότητες! Δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αυτή είναι η δημοκρατία και η ισονομία που σήμερα διακηρύττουν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αφήνουν έρμαια στις ορέξεις κάθε επιχειρηματία τους εργαζόμενους, ακόμα κι αν είναι καθαρό ό,τι κάποιος επιχειρηματίας, επιδιώκει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, με ότι συνεπάγεται αυτό γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ζητάμε, άμεση εξόφληση των οφειλών της εταιρείας «Αιολικές Εκδόσεις», στους απολυμένους εργαζόμενους. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυο προς τους απολυμένους εργαζόμενους, σε κάθε δικαστική περιπέτεια.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: