Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ "ΑΜΠΡΙΑ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/08/2008, η εκδήλωση μνήμης, που οργάνωσε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, για τον Δημοκρατικό Στρατό Λέσβου στη θέση "Αμπριά".
Πλήθος κόσμου από πολλά χωριά του Νησιού, συγκεντρώθηκε για να αποδόσει φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας, σε αυτούς που δεν φοβήθηκαν να δώσουν και την ζωή τους για τα ιδανικά τους.

Παράλληλα με τα "Αμπριά" (βλ. Λίγα λόγια για τα Αμπριά), έγινε και ξενάγηση στον τάφο του καπετάνιου, Δημήτρη Πιταούλη, που βρίσκεται ψηλά στην πλαγιά απέναντι απ’ τη «Χαλατσ’ά» (μεγάλη έκταση διάσπαρτων ογκολίθων).

Στο χώρο της εκδήλωσης και ειδικότερα στο δασικό δρόμο πάνω απ’ τα Αμπριά, λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου και τοποθετήθηκε μόνιμο αναμνηστικό ταμπλό με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που εξελίχτηκαν στην περιοχή.
Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν την φωνή του ηρωικού αντάρτη Στρατή Πατερέλλη (ο οποίος πια, δυστυχώς δεν είναι μαζί μας) να αφηγείται στιγμές από τους μήνες που ο Δημοκρατικός Στρατός έμεινε στα Αμπριά καθώς και την κατάληψη του σταθμού χωροφυλακής στα Βασιλικά.



Ιδιαίτερα συγκινημένοι, ήταν οι παλαιοί αντάρτες: Καλιαμός Γιώργος από τα Βασιλικά και ο Μανταμαδιώτης Αδαλής Ανδρέας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: από την ΚΟΒ Αγιάσου ο Ηρακλής Κουντουρέλλης και ο Δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής του Νομού μας, Σταύρος Σκοπελίτης.

Τέλος μας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο παλιός βουλευτής του Νομού και ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας και ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Βαγγέλης Παλαιολόγος.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: