Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ...

Δύο - τρεις μήνες τώρα το ίδιο βιολί....

Διαγωνισμός ποιος είναι ο καταλληλότερος....κλέφτης.
Σκάνδαλα εδώ, σκάνδαλα εκεί...σκάνδαλα....
Αυτός πρέπει να φύγει, αυτός να έρθει. Τώρα εκλογές, αύριο εκλογές, πότε εκλογές; Ζημιά που πάθαμε! Μείναμε με 151+1. (λές και δεν υπάρχει το ΛΑΟΣ)

Στους δύο αυτούς μήνες από πολιτική; Από μέριμνα για τον πολίτη;

Δεν βαριέσαι...

Εργατικά Ατυχήματα, κλείσιμο εργοστασίων - απολύσεις,
Ασφαλίστικο, κοψοχρονιά ο ΟΤΕ, ιδιωτικοποίηση Λιμανιών, Siemens, ΟΣΕ, Ακτοπλοΐα (Παυλίδης, εισιτήρια, ατυχήματα κ.ο.κ.), ξεπούλημα δημόσιας γης στο κεφάλαιο, συζητήσεις να δώσουμε και την Εθνική Ασφαλιστική και πρόσφατα η διάλυση και προσφορά του φιλέτου της Ολυμπιακής....

Για αυτά θα μιλήσει κανείς τους; Μάλλον όχι, είναι προτιμότερη η ανάλωση σε ερωτήματα του στυλ που προαναφέραμε. Είναι προτιμότερο να βρίσκονται σε τέταρτη - πέμπτη μοίρα στα δελτία ειδήσεων ώσπου ένα πρωί θα ξυπνήσεις ("άντε θύμα άντε ψώνιο") και δεν θα έχει μείνει τίποτα απούλητο.

Σιγά σιγά ξεκινάνε νέο τροπάριο (στο ίδιο στύλ που είχαν ξεκινήσει με τον ΟΤΕ και την ΟΑ)....
Ζημιές - ρεκόρ εμφάνισε η ΔΕΗ (για πρώτη φορά) - πρέπει να πουληθεί.... Μετά από μερικά χρόνια ο τότε υπουργός θα μιλά για την επιτακτική ανάγκη να πουληθεί η ΔΕΗ. Τότε θα αγοράζει την κιλοβατώρα με 70 euro και θα την πουλά με 45;

Μάλλον όχι διότι θα έχει μπεί τάξη από την ιδιωτική πρωτοβουλία....'Οπως μπήκε και στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας που η μία μετά την άλλη το "μπουμπουνάνε".
Θυμάστε...το 1994 ξεκίνησαν 37 εταιρείες, τώρα πόσες είναι;

Οι έξυπνοι μην βιαστείτε να πείτε ότι "ο κλάδος ωριμάζει και οι κακοί παίκτες απορρίπτονται από την ίδια την αγορά γιατί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε ποιότητα και υπηρεσίες τις υπόλοιπες εταιρείες αλλά και λόγω του μικρού μεγέθους της ίδιας της αγοράς" 14 χρόνια είναι αρκετά.

Μία ανώνυμη εταιρεία μπορεί να κλείνει αλλά δεν σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες της έχουν χρεωκοπήσει. Μπήκαν αρπάξαν από την "απελευθέρωση", τραβήξαν το ρευστό (μέσω μερίσματων, δοσοληπτικών λογαριασμών, αγορά ακινήτων και λίγο πριν το τέλος πώληση σε αυτούς ή / και σε συγγενικά πρόσωπα κτλ).
Το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε δημόσιο κλάδο που θα "απελευθερώνεται".
Μην ανησυχείτε όμως, εάν κάτι δεν πάει καλά και χρεωκοπήσουν, εδώ είναι το κράτος - δηλ. εμείς- ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ....Οι φίλοι μας οι αμερικάνοι χαζοί είναι;
.................................................

"Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε"
..

1 σχόλιο:

Ερυθρός είπε...

Όπως είπε και ο Αλαβάνος "ο χωρίς όρια καπιταλισμός οδηγεί σε οικονομική διάλυση" (πρωτοσέλιδο στην σημερινή "Αυγή"). ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΑ (;!;!;!) ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!