Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Χρέη Ταμείων προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Για μια ακόμη χρονιά οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι των Νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου είναι ανάστατοι εξ αιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των λογαριασμών τους από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το συγκεκριμένο Ταμείο χρωστάει πάνω από πέντε μήνες παρότι οι συμβάσεις του με τους φαρμακοποιούς προβλέπουν εξόφληση των λογαριασμών σ' ένα μήνα.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων, ταλαιπωρεί χιλιάδες φαρμακοποιούς που είναι αναγκασμένοι να προκαταβάλλουν τεράστια ποσά προς τις φαρμακευτικές εταιρείες για να αναπληρώσουν τις εκτελεσμένες απ' αυτούς συνταγές των διάφορων ασφαλιστικών ταμείων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου και Μπάμπης Χαραλάμπους, ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση εξόφληση των φαρμακοποιών στα συγκεκριμένα νησιά και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή τους, χρηματοδοτώντας επαρκώς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μην υπάρξει καμιά επιβάρυνσή τους.
  2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να χορηγούνται δωρεάν τα φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, σύμφωνα με ιατρική συνταγή.

Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς Μούδρου

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης του μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δήμο Μούδρου Λήμνου.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: