Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ανακοίνωση για την εξέλιξη του θέματος και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν

Το Βατοπέδι δεν είχε και δεν έχει τίτλους.

«Η ΝΔ ολοκληρώνει τη συναλλαγή που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν ξέρει, Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που απνευστί συνέχισε και ολοκλήρωσε τη συναλλαγή που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Μονή Βατοπεδίου, ανταλλάσσοντας τη χαρισμένη Βιστωνίδα, με τεράστια φιλέτα δημόσιας παραλιακής γης και κτίρια από την Ν. Ηρακλείτσα μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό. Το ΠΑΣΟΚ προετοίμασε το έδαφος κι άνοιξε το δρόμο, η ΝΔ συνεχίζει και ολοκληρώνει, όπως γίνεται με όλα τα θέματα.

Η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και προσωπικά οι υφυπουργοί του Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης - που, μετά από έναν ολόκληρο αιώνα άκαρπων προσπαθειών της Μονής να εκτοπίσει το Δημόσιο, την κήρυξαν ιδιοκτήτρια της λίμνης και των γύρω εκτάσεων, παρ' όλο που το Δημόσιο τις κατείχε, τις εκμεταλλευόταν από το 1920.

Το Δημόσιο, ωστόσο, δεν είχε τίποτε να διεκδικήσει και δε διεκδίκησε, αφού το ακριβές είναι ότι και τη λίμνη και τις γύρω εκτάσεις αυτό τις παρέλαβε το 1920 από το βουλγαρικό δημόσιο κι αυτό τις εκμεταλλεύτηκε συστηματικά ως δημόσιες, διαθέτοντας τεράστια ποσά για εγγειοβελτιωτικά έργα και αναδασμούς, παραχωρώντας χωράφια σε αγρότες κι εκμισθώνοντας τη λίμνη στους αλιείς, και ήταν η Μονή που μάταια πάσχιζε να της "επιστραφούν" ως καταπατημένες από το Δημόσιο χιλιόχρονες δήθεν ιδιοκτησίες της ή έστω να αποζημιωθεί για την "εισβολή".

Ήταν η Μονή που το 2003, έχοντας στο φάκελό της μερικές θετικές γι' αυτήν αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άσκησε αγωγή σε δικαστήρια σε βάρος του Δημοσίου, ζητώντας αποκλειστικά και μόνον έναν "χερσαίο δακτύλιο" 27.000 στρεμμάτων γύρω από τη λίμνη, γιατί αυτόν - και μόνον αυτόν - θεωρούσε ιδιοκτησία της.

Τώρα πώς συνέβη από τον χερσαίο αυτό δακτύλιο, η ΝΔ να έχει ανταλλάξει, με τα γνωστά πλέον συμβόλαια της κ. Πελέκη -Βουλγαράκη, 48.000 στρέμματα λιμνιαίων εκτάσεων, και να της έχει μείνει επομένως απόθεμα ο δακτύλιος, είναι ένα θαύμα!»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: