Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό, η ένταση της προπαγάνδας για τον «καταλληλότερο», τα σχέδια για τα πολιτικά σχήματα που μπορούν να εκτονώσουν την ένταση, όλα μαζί προσπαθούν να κουλαντρίσουν τη λαϊκή οργή.
Όμως, όσα γνωρίζει ο δρόμος δεν τα μολογά κανένας δημοσκόπος. Ο δημοσκόπος, βέβαια, εκφράζει την αγωνία των αστών, που γνωρίζουν τι λέει ο δρόμος. Κι ο δρόμος δε βγάζει μόνον οργή, βγάζει και συμπεράσματα. Αναγνώσιμα εύκολα.

Η προχτεσινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδειξε πολλά κι είναι αυτό ένας από τους λόγους που εξαφανίστηκε από τον αστικό Τύπο. Ηταν από την πρώτη μέρα μια βαρβάτη διαδήλωση. Ως αργά τη νύχτα. Κι αυτό μετρήθηκε.

Όχι μόνο από μας, όχι μόνο με τα χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν στις πύλες, πέρα από τα ήδη χιλιάδες προπωλημένα. Μετρήθηκε σαν ποιοτικό στοιχείο από τον αντίπαλο. Η χτεσινή, δεύτερη μέρα ήταν ακόμα καλύτερη. Όταν από τις 8, πριν ακόμα, δηλαδή, ανοίξουν οι σκηνές κι αρχίσει το πρόγραμμα, οι χώροι, όλοι οι χώροι φισκάριζαν από χιλιάδες και χιλιάδες, που ήρθαν και να γιορτάσουν μαζί με το ΚΚΕ και να δηλώσουν «παρών» στο αγωνιστικό μετερίζι.





Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ



Συνεχίζουμε έτσι. Και σήμερα, και ειδικά αύριο.

Αύριο κυριολεκτικά με τη μεγάλη διαδήλωση στα 90χρονα του ΚΚΕ και τα 40χρονα της ΚΝΕ, αύριο μεταφορικά στην κάθε μέρα που όλες μας οι δυνάμεις θα χτυπάνε σ' ένα στόχο: Το μεγαλύτερο δυνατό απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από τα αστικά κόμματα, την ταξική συσπείρωση, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας, που θα βάζει πλώρη για μεγάλες ανατροπές, παλεύοντας ήδη σήμερα αποφασιστικά σ' όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Οι αστοί γνωρίζουν ποιος είναι ο αντίπαλος. Γι' αυτό σπεύδουν να μπαλώσουν τις τρύπες στο σύστημα. Καταφεύγοντας ως και σε γελοιότητες, όπως τα πρόσφατα γκάλοπ που βγάζουν μάτι.

Άσχετο: Ο Παπανδρέου κατηγορούσε τη ΝΔ ότι του κλέβει το πρόγραμμα. Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ταυτόσημες. Τώρα έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ και δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ λέει ό,τι και ο «ΣΥΡΙΖΑ». Το λογικό είναι ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημα. Το αναγκαστικό επόμενο λογικό συμπέρασμα είναι πως το πρόγραμμα του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόσημα.
Βγάλτε συμπέρασμα... Είναι ή δεν είναι όλοι τους, καθένας από το δικό του μετερίζι, στυλοβάτες του συστήματος;
Δεν περιμέναμε την ομολογία τους για να το διαπιστώσουμε, αλλά μιας και το λένε μόνοι τους το καταγράφουμε. Ετσι, για να μπορεί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και της ΝΔ να γνωρίζει τι συμβαίνει, όταν στο δικό του σβέρκο τα κοκοράκια στήνουν δήθεν καυγά.

αναδημοσίευση από: Ropewalker
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: