Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Ο εργασιακός εφιάλτης είναι εδώ!
Το υποκατάστημα της πολυεθνικής μεταφορικής εταιρείας MAERSK στην Καλλιθέα απέλυσε λογίστρια επειδή έχει καρκίνο!
Ξετσίπωτα, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η διεύθυνση πέταξε στο δρόμο την 45χρονη εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς!

Η διεύθυνση της πολυεθνικής, προφανώς ανησυχώντας μήπως και στο μέλλον η ασθένεια καταβάλει την εργαζόμενη και μειωθεί η απόδοσή της, που σημαίνει "χάσιμο χρόνου" και κερδών για την εργοδοσία, την πέταξε στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν άψογη στα καθήκοντά της, ενώ οι ανάγκες της έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω του οικονομικού κόστους των θεραπευτικών αγωγών που ακολουθεί.

Η πολυεθνική MAERSK ήταν μία από αυτές που είχαν καταθέσει προσφορά για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.
Η απόλυση αυτή προμηνύει τα όσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι τόσο στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ΑΕ με την εισβολή των πολυεθνικών στο λιμάνι, αλλά και συνολικά η εργατική τάξη της χώρας.

Άλλωστε, η πολυεθνική δεν κρύβει λόγια. Μετά την καρκινοπαθή λογίστρια, έχει διαμηνύσει στους 100 και πλέον εργαζόμενους που δουλεύουν στο κατάστημά της στην Ελλάδα ότι θα απολύσει το 10% του προσωπικού και ότι συνολικά προσανατολίζεται να μην αφήσει εργαζόμενο στα γραφεία της που να είναι πάνω από 40 ετών!

Η απόλυση έγινε στις 2 Αυγούστου. Στις 5 του Σεπτέμβρη, η εργαζόμενη μαζί με συνδικαλιστές της αγωνιστικής παράταξης της ΔΑΣ μέλη της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό) απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας της Καλλιθέας, απαιτώντας να χαρακτηριστεί η απόλυση "άκυρη, καταχρηστική και εκδικητική".
Ωστόσο, η Επιθεώρηση "νίπτοντας τας χείρας της" έστειλε τη ..."διαφορά" στα δικαστήρια...

Συνένοχη της εργοδοσίας είναι η πλειοψηφία ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ, με πρόεδρο τον Θ. Βασιλόπουλο στέλεχος του ΣΥΝ.
Ενώ γνωρίζουν το γεγονός, δεν έχουν κάνει ούτε τα στοιχειώδη, ακόμα και μία ελάχιστη διαμαρτυρία, αποδεικνύοντας στον κάθε εργαζόμενο του κλάδου πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πλειοψηφία για τα συμφέροντά του.
Αναδεικνύοντας επιτακτικά την ανάγκη οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και τον τουρισμό, να καθορίσουν αλλιώς τη στάση τους, να διώξουν από το σβέρκο τους τις πλειοψηφίες της συναίνεσης και να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ.

"Ρ" - 12/09/2008
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: