Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κυβέρνηση με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ

«Θεωρώ ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με 16%, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας, ικανής να διεκδικήσει άλλους όρους για την Ελλάδα από μία Ευρώπη που αλλάζει, στη βάση ενός εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση». Τα παραπάνω επανέλαβε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος προχώρησε σε παραπέρα αξιολόγηση του χαρακτήρα της ψηφοφορίας της προηγούμενης Κυριακής, λέγοντας ότι η αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί μία συσσωμάτωση ψήφου οργής, ψηφοφόρων χωρίς ομοιογενή ιδεολογική ταυτότητα».
Ο Δ. Δασκαλόπουλος έσπευσε βέβαια να αξιοποιήσει τις αντιφατικές πλευρές του εκλογικού αποτελέσματος και να υποστηρίξει ότι «υπήρξε ένα ισχυρό ρεύμα καταδίκης αυτών που εφάρμοσαν στρεβλά και αναποτελεσματικά το μνημόνιο, προσφεύγοντας διαρκώς σε μέτρα κοινωνικά άδικα και οικονομικά αδιέξοδα, και αποφεύγοντας τις δομικές μεταρρυθμίσεις για να μη θίξουν το κράτος τους».
Απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ρεαλιστικό «το στόχο παραμονής στο ευρώ χωρίς εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου», ο πρόεδρος του ΣΕΒ απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή μας πορεία και η ευημερία μας, προϋποθέτουν νοικοκυρεμένα οικονομικά, μικρότερο και αποτελεσματικό κράτος, ανταγωνιστική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών» που είναι στόχοι «πρωτίστως εθνικοί και όχι μνημονιακοί», εκτιμώντας ότι «μπορούν να επιτευχθούν χωρίς άλλες περικοπές και χαράτσια, αλλά με ένα τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής απελευθέρωσης».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η νέα Ευρώπη που διαμορφώνεται θα έτεινε ευήκοον ους σε κάθε συγκροτημένη προσπάθεια της χώρας μας προς αυτήν την κατεύθυνση».
«Πρέπει τώρα πια να αποφασίσουμε ότι η τιμωρητική διαδικασία τελείωσε και ήδη πρέπει να δώσει τη θέση της στη διαδικασία της ευπρόσωπης αλλά και στιβαρής οργάνωσης της διακυβέρνησης της χώρας», σχολίασε χτες ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης. Ζητάει, για λογαριασμό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί, ως «μόνη διέξοδο» την «εκ νέου άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» καθώς κρίνει πως «είναι προφανές ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας δεν είναι εφικτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: