Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ




Προς
Τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο,
Τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων,
Το Δημοτικό Συμβούλιο,


Κύριοι,

Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες, στην πόλη και στα χωριά μας, έχουν φθάσει στο απροχώρητο. Η πολιτική που μέχρι τώρα εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ, με την στενή συνεργασία και τις οδηγίες πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά σε οικονομικό μαρασμό. Οι όποιες οικονομίες τους έχουν εξαντληθεί, η ανεργία, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το πετσόκομμα των όποιων κοινωνικών παροχών, η μείωση της τιμής στο γάλα και στο λάδι, σε αντίθεση με την αύξηση των ζωοτροφών, λιπασμάτων και λοιπών αγροτικών εφοδίων, έχουν φέρει τις λαϊκές οικογένειες σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, δυσκολεύονται να εκπληρώσουν και τις στοιχειώδεις βασικές ανάγκες.

Τα κοινωνικά αγαθά όπως φως, νερό, τηλέφωνο άρχισαν να γίνονται είδη πολυτελείας και είναι αδύνατο να πληρωθούν.

Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,

Τώρα που θα συνεδριάζετε με θέμα την αύξηση της τιμής του νερού, σε πολλούς δημότες του Δήμου Λέσβου κρέμεται η απειλή της διακοπής του νερού, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό και γι’ αυτό το φθηνό (προϊόν), όπως το ονομάζουν κάποιοι από εσάς, που πιθανόν για τα εισοδήματά τους να είναι και έτσι.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί έναν-έναν τους Δημοτικούς συμβούλους προσωπικά, αλλά και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου. Βρέστε τρόπους, διεκδικήστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα απαιτούμενα κονδύλια για τις υπηρεσίες της ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης και των χωριών μας.

Μην επιβάλλετε άλλα χαράτσια στους δημότες, δεν αντέχουν!!!

Εμείς σαν Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα κάνουμε το παν, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, που πρέπει να παρέχονται με συμβολικό τίμημα στους Δημότες.

Ακόμα και να εγκριθεί αυτή η απόφαση από το Δ.Σ. δεν θα περάσει στην πράξη.

Θα μπούμε μπροστά να οργανώσουμε την απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις, που επιβάλουν νέα χαράτσια στους εργαζόμενους.

Μην κάνετε και το νερό πανάκριβο προϊόν και το στερήσετε από την λαϊκή οικογένεια.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κανένας δεν νομιμοποίειται να το μετατρέψει σε εμπόρευμα.

Η επέκταση της ΔΕΥΑΛ σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, για τους κατοίκους των χωριών μας σημαίνει:

Τουλάχιστον 100% θα είναι η αύξηση του νερού και με αναδρομική ισχύ!

Επιμελώς κρύβετε ό,τι με την εφαρμογή της απόφασης για επέκταση της ΔΕΥΑΛ σε όλα τα χωριά, αυτόματα επιβάλλεται 80% ειδικό τέλος, 15% ΦΠΑ, στην κατανάλωση νερού, συν οι προβλεπόμενες αυξήσεις κατανάλωσης νερού και στα τέλη σύνδεσης νερού, αποχέτευσης, πάγια τέλη, τόκοι καθυστέρησης, αναδρομικά, κλπ.

Αυτό είναι το τίμημα που θα πληρώσουν τα χωριά μας για την ολοκλήρωση του Καλλικράτη, από την πλειοψηφία του Δήμου Λέσβου.

Από τη Διοίκηση του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (www.pek-mit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: