Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΟΤ - ΠΟΥΡΙ


- Την ώρα που γράφω αυτές τις σκέψεις, στο έκτρωμα που θεωρεί τον εαυτό του κανάλι (βλέπε σκάι), σε ένα «εξαιρετικό» πάνελ, μαζί με δύο ωδικά πουλιά (ένα τις ΝΔ και ένα του παΣΟΚ), είναι κι ένα νέο (στα κοινοβουλευτικά εννοώ) πρόσωπο… η Κωνσταντοπούλου… στο πρόσωπό της έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νεοπασόκου… αλαζονεία, μπουρδολογία, ξερολίαση και πάνω από όλα, έχει όλα τα στοιχεία αυτού που πρεσβεύει… του πατάω σε δύο (και παραπάνω άμα λάχει) βάρκες… χρήσιμη είναι στο να αποκαλύπτει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, να την βγάζουν πιο συχνά…

- Σε βλέπω εσένα ανθρωπάκι που, και καλά, απορείς για την «άνοδο» των χρυσών αυγών… εσύ είσαι που με μούντζες και συνθήματα τύπου «ξύλο στους πολιτικούς» και «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» αγκαλιαζόσουνα μαζί τους στις πλατείες και έλεγες χαριτωμενιές τύπου «όλοι μαζί είμαστε, όλοι το ίδιο». Όχι ανθρωπάκι, ποτέ δεν ήταν όλοι το ίδιο και ποτέ όλοι μαζί. Ούτε στην κατοχή, ούτε στη χούντα, ούτε καν το 1821. Την πάλη των τάξεων δεν στην έμαθαν (μάλλον δεν ήταν στα sos) στις πλατείες κυρ Παντελή και κουνούσες το δάχτυλο στο ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάριζε ότι η οργή που εκφράζεται σαν τουρλουμπούκι ΔΕΝ είναι επανάσταση αλλά άλλοθι και σωσίβιο για τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης και σου έλεγε ότι εύκολα χαρίζεις κόσμο στο αυγό του φιδιού με τα εύκολα συνθήματα και τα γιαουρτάκια που βολεύαν σε αυτιά και σε μάτια…και αυτούς τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης τους ξέρεις ανθρωπάκι, αλλά θέλει άντερα να έρθεις σε σύγκρουση μαζί τους και κυρίως θέλει πολλά κιλά «κοχόνες» για να πείς στον κόσμο ότι όλα όσα του έλεγες μέχρι τώρα για καπιταλισμό με «ανθρώπινο» πρόσωπο, για «εναλλακτικούς» τρόπους διαχείρισης αυτού του συστήματος, για τον μονόδρομο της ΕΕ ήταν μία απίστευτη μπουρδολογία με στόχο να μην δει ο εργαζόμενος τον πραγματικό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του.
Κράτα λοιπόν ανθρωπάκι την «απορία» σου για άλλες στιγμές που μπορεί και να σου φανεί πιο χρήσιμη…(εδώ είναι προφανές ότι μιλάω για τους δήθεν έκπληκτους και «επαναστάτες» που καπέλωναν την οργή του κόσμου ,γιατί εύκολα τις έχετ τις ατακες για τσουβάλιασμα)

- Κι εσένα σε βλέπω δημοσιολόγε που αγανακτείς με την άνοδο των χρυσών αυγών. Είσαι ο ίδιος που σκόπιμα παραχαράζεις την ιστορία των προηγούμενων δεκαετιών και πετάς ατάκες περί άκρων. Ο ίδιος είσαι που εξισώνεις το φασισμό-ναζισμό, με αυτό που τον τσάκισε, τον Κομμουνισμό. Είσαι ο ίδιος γραφικός που βαράς παλαμάκια όταν η συμμορία της ΕΕ, τρέμοντας από την ύψωση της Κόκκινης Σημαίας πάνω στα αποκαίδια του φυσικού παιδιού του καπιταλισμού (ναι ρε, τον φασισμό εννοώ), τρέχει να κάνει την 9 του Μάη «μέρα της ΕΕ», ενώ είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Τρέχα τώρα αστείε δημοσιολόγε να κάνεις εκπομπές για το «κακό» που σας βρήκε και άλλες εκπομπές με τους απολιθωμένους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των κουκουλοφόρων των ΕςΕς. Εμείς οι Κομμουνιστές χρόνια τους τρώμε στην μάπα στους χώρους δουλειάς σαν μπράβους των μεγαλοκαρχαριών που πάντα λιβανίζετε και πάλι εμείς θα κληθούμε να βάλουμε το φίδι στην τρύπα τους. Καμία έκπληξη λοιπόν αστείε δημοσιολόγε που ρωτάς «γιατί να είναι το ΚΚΕ στη βουλή και όχι η χρυσή αυγή».

- Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να παρακολουθώ διάφορες «πολιτικές» και πολιτικές εκπομπές, τόσο στην TV, όσο και στο ραδιόφωνο. Το ξέρω, βίτσιο είναι, αλλά ο καθένας με τα βίτσια του. Το ενδιαφέρον σε αυτά που βλέπω - ακούω, είναι ένα ακροβατικό που λέγεται τούμπα (όχι το γήπεδο)…
Θέλει τον τρόπο του βέβαια το ακροβατικό αυτό και δεν μπορούν όλοι να πούν ότι το «κατέχουν» το ίδιο καλά. Θέλει χρόνια, επίπονη προσπάθεια για να την καταφέρει κάποιος, αλλά το αποτέλεσμα αν το πετύχεις είναι εξαιρετικό και άκρως διδακτικό για αυτούς που έχουν την τύχη να την δούν-ακούσουν…
Ακόμα καλύτερα είναι αν η τούμπα αυτή γίνει στο ίδιο μέσο από διαφορετικούς εκπροσώπους του ίδιου πολιτικού φορέα. Στην περίπτωση αυτή το γέλιο είναι άκρατο και καλό θα είναι πρίν δεις – ακούσεις να έχεις κάνει μία βόλτα από την τουαλέτα, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα κάνεις πάνω σου από τα γέλια (ή από τα κλάματα)… να ένα παραδειγματάκι στο «Βήμα FM» από δύο στελέχη του παΣΟΚ στην θέση του παΣΟΚ…ερώτηση δημοσιογράφου στον Δ.Στρατούλη «θα επιστραφούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;». Η απάντηση του άγριου Στρατούλη είναι άμεση και, κυρίως, αποστομωτική «Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;». Λίγο μετά βέβαια στον ίδιο σταθμό καλεσμένος ήταν ένα ακόμα στέλεχος του νέου παΣΟΚ ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση. Το όνομα του αυτού του στελέχους είναι Παπαδημούλης και απάντηση η εξής «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πρίν τις εκλογές ότι αν έρθουμε εμείς στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009».
Και άντε τα δύο στελέχη είναι «άμαθα» και τα ξεγελάσαν τα παλιόπαιδα οι δημοσιογράφοι, οπότε τι καλύτερο να καταφύγουμε στα λόγια του αρχηγού του νέου παΣΟΚ; Και επειδή μπορεί να μην έβγαλα την μεγάλη του οπορτουνισμού σχολή αλλά τα ελληνικά μου και συμπαθητικά είναι και θεωρώ ότι κάτι μπορώ να κατανοήσω σε ένα κείμενο κι εγώ, ψάχνω ο καψερός να βρώ στις πέντε θέσεις-άξονες του Τσίπρα, πού στον κόρακα πήγε η θέση για αποκατάσταση μισθών και άλλαξε με το «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής μέτρων (…) που περικόπτουν περαιτέρω (ουπς, η λέξη «κλειδί») μισθούς συντάξεις». Να οργανωθούμε ρε παιδιά, όπως λέει και ένα έπος της δεκαετίας των βιντεοταινιών.

- Αλήθεια θα ήθελα να είμαι από μία πλευρά να δω τα μούτρα των στελεχών του νεοπαΣΟΚ, που τώρα μετά τις εκλογές έχουν να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις για συνεργασία και απαντούν «μα δεν ταιριάζουν τα προγράμματα». Να υποθέσω ότι προεκλογικά οι προτάσεις για συνεργασία στο ΚΚΕ (το πόσο «τίμιες» ήταν θα το δούμε αλλού) και η απάντηση του ΚΚΕ για άβυσσο στα δύο προγράμματα είναι άλλο πράγμα, σωστά νεοπαΣΟΚ;
Εκτός πιά αν οι τότε επιθέσεις «φιλίας» στο ΚΚΕ ήταν απλά για να δείξουμε πόσο κακό είναι το ΚΚΕ και να τσιμπήσουμε ψηφαλάκια…όχι ότι κάνει τέτοια το νεοπαΣΟΚ, αλλά έτσι επειδή είμαι γνωστός βρωμόμυαλος το καταθέτω…

- Μόλις άκουσα την δήλωση της Παπαρήγα μετά την συνάντηση με τον Παπούλια. Αναφέρει λοιπόν σε ένα σημείο ότι «το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για έξοδο από το μνημόνιο». Αμάν βρε Αλέκα, δύσκολα τους βάζεις. Περιμένω λοιπόν την στιγμή αυτή για να δούμε πόσο έχουν κάνει προπόνηση στο άθλημα της τούμπας μερικοί-μερικοί.

- Τι είδα σε αυτές τις εκλογές: τον Σαμαρά να μιλάει για ανατροπή (υποθέτω όχι αυτή του Πρετεντέρη). Το παραδοσιακό παΣΟΚ να καλεί σε πανστρατιά και να μιλάει στον κόσμο σαν να προέκυψε από παρθενογέννηση. Το νεοπαΣΟΚ να μετρατρέπει το «δεν θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ» σε «θα διαπραγματευτούμε μέρους του όχι παράνομου χρέους» (δλδ υπάρχει και νόμιμο ρε παλουκάρια;).
Δεκανίκια αριστερά και δεξιά να μαλώνουν αν είναι ηγέτες του «αντιμνημονιακού» μετώπου. Και μία σταθερά βεβαίως-βεβαίως. Φυσικά αναφέρομαι στον Μάνο που σαν το παλιό καλό κρασί είχε πρώτο στασίδι σε όλα τα κανάλια. Αυτή τη φορά βέβαια είχε και ένα νέο φρούτο για ανταγωνισμό. Τζίμερος όνομα και πράγμα… πραγματικά απολαυστικός ο νέος κομήτης… και τι δεν είπε ο στόμας του…

- Ερώτηση ρητορική 1η: Μέσα σε αυτές τις 70 ανοιχτές συνελεύσεις του νεοπαΣΟΚ θα είναι καμία και στην Ικαρία; Αν ναι, θα πάρουν μέρος και οι συνιστώσες του παραδοσιακού παΣΟΚ, της ΝΔ και του χέρι-χέρι;

- Ερώτηση ρητορική 2η : για το γεγονός ότι το νεοπαΣΟΚ δεν κατάφερε τελικά να τα βρεί με τους άλλους πρόθυμους,φταίει πάλι το ΚΚΕ; βλ.απόσπασμα από Αυγή της 8 Μάη «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την συγκρότηση κυβέρνησης Αριστεράς. Το γεγονός ότι ο νόμος πριμοδοτεί την ΝΔ αλλά και η στάση του ΚΚΕ είναι παράγοντες που δεν επιτρέπουν την υλοποίηση αυτής της πρότασης» (στο μεταξύ με τα λίγα μαθηματικά μου στο υποθετικό σενάριο ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ δεν μου βγαίνουν τα κουκιά, αλλά που να ξέρω εγώ ο κολλημένος Κομμουνιστής).

- Ερώτηση ρητορική 3η : Να υποθέσω ότι η άνοδος του ΚΚΕ σε όλο το Αιγαίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν ακούσαν τα καημένα τα κανάλια που έχυναν μαύρο δάκρυ για τους αποκλεισμούς των λιμανιών από τους περιφερόμενους τραμπούκους του ΠΑΜΕ και όχι με το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολόγια όλο το χειμώνα.

- Ερώτηση ρητορική 4η : Τα πλοία; Πήγαν τα πλοία στο Μέτσοβο; Γιατί κι εκεί 70% κάτω είχαν το Πάσχα σε κρατήσεις οπότε μάλλον το ΠΑΜΕ φταίει.

- Θα πρότεινα στα νέα παιδιά να παρακολουθούν με προσοχή τις εμφανίσεις των μελών τις χιτλερικής χρυσής αυγής. Πάνω τους και κυρίως στο λόγο-σκέψη τους, θα δείτε τις επιπτώσεις από την χρόνια χρήση στεροειδών.

- Όσο και να προσπαθείς εστιάτορα με βραδυνή εκπομπή, η συμμορία της χρυσής αυγής, συμμορία είναι και το στυλάκι life style δεν το αλλάζει αυτό. Και μην είσαι σίγουρος ότι ο αρχιμπράβος τους έκανε πλάκα με την ατάκα περί προγκρόμ…

- Λαζόπουλε, δεν χρειαζόταν ολόκληρη έκτακτη εκπομπή προεκλογικά για να πετάξεις την μαλακία σου για το ΚΚΕ. Μπορούσες να το κάνεις και σε μία από τις «εξαιρετικές» εκπομπές του καναλιού σου. Ας πούμε στις οικογενειακές ιστορίες. Όπως και να το κάνεις θα ήταν πιο σικάτο.

- Ράδιο Ξεφτίλα: «εναλλακτικοί», «προοδευτικοί» «χιουμορίστες», «προχώ» (βολεμένοι βέβαια στο χρυσό κλουβί τους) ή απλά ΜΑΛΑΚΕΣ;Πάλι ανάκατα έγραψα. Τι να κάνω όμως. Πολλά έρχονται και φεύγουν στο κεφάλι μου. Πολλά έχω να πώ ακόμη, αλλά μάλλον κούρασα και σίγουρα κουράστηκα μετά από τόσο καιρό που έχω να γράψω. Από αύριο θα τρέχω πάλι για δουλειά καθώς κι εγώ είμαι ένας από τους προνομιούχους άνεργους του απάνεμου λιμανιού της ΕΕ. Κλείνω λοιπόν με την τεράστια ατάκα του προέδρου των απεργών χαλυβουργών που σε πείσμα όλων των γραφικών δείχνουν τι θα πεί ταξική πάλη. Την είπε κλείνοντας την ομιλία του σε μία ακόμα μεγαλειώδη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην πύλη του εργαστασίου (την ώρα που η Μπακογιάννη έκλαιγε για τον κλειστό δρόμο και την έξοδο των εκδρομέων):

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΑΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (έτσι ρε παιχτούρα, μας ζαλίσαν με τα κοπρεμί)  
 

 αναδημοσίευση από το e-globbing.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: