Σάββατο 19 Μαΐου 2012

" ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ " !!!

Η επιστολή που διαβάστηκε στη χτεσινή συνέλευση των χαλυβουργών έστειλε μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης
<> 
Τη δύναμη της αλληλεγγύης με την οποία οι απεργοί της «Ανακύκλωσης» συνεχίζουν το δικό τους σκληρό αγώνα (φωτ. από πρόσφατη πορεία συμπαράστασης που έγινε στο Ηράκλειο)...

Μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης έστειλαν στους απεργούς χαλυβουργούς οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, οι οποίοι συμπληρώνουν 49 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις μειώσεις μισθών κατά 22% που νομοθέτησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καθώς και στις απολύσεις που έκανε η εταιρεία ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα).

Σε ανοιχτή τους επιστολή προς τους χαλυβουργούς, οι εργαζόμενοι της «Ανακύκλωσης» τονίζουν:

«Συνάδελφοι αδέλφια μας χαλυβουργοί, εμείς οι απεργοί της "Ανακύκλωσης Ηρακλείου" της ΕΠΑΝΑ ΑΕ βρισκόμαστε από την Πέμπτη 29/03/2012 έξω από την πύλη του εργοστασίου, απεργούμε γιατί δε δεχόμαστε τις μειώσεις μισθών κατά 22% που επέβαλε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) και τις απολύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους. Εμείς δε δεχόμαστε να δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια, στη βρώμα, στη δυσωδία και τις αρρώστιες για 400 και 500 ευρώ.

Δε δεχόμαστε να καταδικαστούμε, εμείς και οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση όταν μία χούφτα εργοδότες βγάζουν χρυσό από τα σκουπίδια και τον ιδρώτα μας.

Τι και αν προσπάθησαν να μας δελεάσουν, να μας διασπάσουν, να μας τρομοκρατήσουν, όπως προσπάθησαν και σε εσάς. Εμείς έχουμε το σωματείο μας, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το ΠΑΜΕ, με τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, τη σωματειακή μας επιτροπή, που οργανώνει τον αγώνα μας. Ολοι οι εργάτες μαζί αποδείξαμε στην πράξη το σύνθημα προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε. Ελληνες, Βούλγαροι, Πακιστανοί, Αφγανοί, Αφρικανοί προχωράμε αποφασιστικά, μέχρι τη νίκη μας. Γιατί αυτό που καταλάβαμε και κατάλαβαν και οι εργοδότες εδώ και 50 μέρες απεργίας είναι πως χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.
... ανέδειξε η επιστολή που διαβάστηκε στη χτεσινή συνέλευση των χαλυβουργών (φωτ.)
Μας λένε οι εργοδότες ότι οι μειώσεις του 22% είναι νόμιμες, μας απειλούν με εξώδικα, με τρομοκρατία, να σταματήσουμε την απεργία και να γυρίσουμε στη δουλειά με σκυμμένο κεφάλι.

Εμείς τους απαντάμε:

Να πάνε αυτοί να δουλέψουν και να ζήσουν με 500 ευρώ, για μας νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι η αξιοπρεπής ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Ετσι και εμείς ακολουθήσαμε το παράδειγμά σας, τον ηρωικό αγώνα που δίνετε και εσείς έξω από την πύλη της "Χαλυβουργίας". Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Είσαστε η φλόγα που θα γίνει πυρκαγιά και θα τους κάψει όλους αυτούς που μας θέλουν σκλάβους τον 21ο αιώνα.

Σας στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και είμαστε μαζί σας.

Κρατάτε αδέλφια, είμαστε πολλοί!!!

Γιατί για όλους εμάς νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και ότι εμείς δε ζούμε με 500 ευρώ.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ"

ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"».




Δεν υπάρχουν σχόλια: