Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Εκτεταμένα πολύωρα επεισόδια, τα οποία στιγματίσθηκαν από την κάλυψη και τη συνεργασία, σύμφωνα με καταγγελίες, που παρείχαν αστυνομικοί των ΜΑΤ σε ακροδεξιούς, κατά τη διάρκεια επιθέσεων εναντίον μεταναστών και αντιρατσιστών διαδηλωτών, εκτυλίχθηκαν προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Oμάδες κρανοφόρων ακροδεξιών με ρόπαλα και λοστούς επιχείρησαν να εισβάλουν στο παλαιό Εφετείο όπου έχουν καταφύγει λαθρομετανάστες. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, αν και βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν επενέβησαν για να αποτρέψουν τις βίαιες επιθέσεις των ακροδεξιών. Με την ανοχή των ΜΑΤ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες και βομβίδες κρότου λάμψης εναντίον αντιρατσιστών.


"Αγανακτισμένοι" "Έλληνες" προετοιμάζονται... (Φωτο: Έθνος, 11/05/2009)

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε μετανάστες, χωρίς όμως να συλληφθεί κάποιος από τους δράστες. Αντίθετα, σύμφωνα με καταγγελίες, στην οδό Μενάνδρου ομάδες ακροδεξιών που βρίσκονταν πίσω από τις διμοιρίες, πετούσαν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών.Τα προχθεσινά γεγονότα στην οδό Σωκράτους καταδικάσθηκαν από αντιρατσιστικές οργανώσεις που κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους την κοινή δράση ακροδεξιών και αστυνομικών των ΜΑΤ.

όλο το άρθρο στο prezatv.blogspot

Σας θυμίζει τίποτα αυτό από τα περασμένα "μεγαλεία" ΜΑΥδων και Χιτων; Κράτος και Παρακράτος...

.....

1 σχόλιο:

Ενημερωτικό Δελτίο πριν την αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19 .00 είπε...

Με το παρόν ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία των Επιτροπών πολιτών που διοργανώνουμε την αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 19.00 για την προστασία της τιμής,σωματικής ακεραιότητας & ζωής τόσο ημών όσο & των φίλων μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους κατέθεσε σήμερα 08.05.2009 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την υπ’αριθμό Δ09/2519 έγκληση-μήνυση (βλ.σχετικό συνημμένο) κατά

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
για μια σωρεία κακουργημάτων & πλημμελημάτων που τελέστηκαν σε βάρος μας από το Νοέμβριο του 2008 την περίοδο της πρώτης συγκέντρωσης στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δηλαδή έως σήμερον.

Καθόσον αφορά τις προγραμματιζόμενες αντισυγκεντρώσεις του Σαββάτου ενάντια στη δική μας νόμιμη συγκέντρωση ζητήσαμε να εφαρμοστεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία του αυτοφώρου τόσο για τους εκπροσώπους φορέων που φαίνονται να τις εκπροσωπούν όσο & κατά των συμμετεχόντων. Τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της Αστυνομίας να ενεργήσει προς την επιταγή του νόμου & να προστατέψει τόσο τη συγκέντρωση μας από ξένα εχθρικά στοιχεία όσο & τη σωματική ακεραιότητα μας θα κατατεθούν σε υπόμνημα επί της παρούσας εγκλήσεως-μηνύσεως.

Με γνώμονα την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη & την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας από κάθε είδους προσπάθειες καταλύσεως της τάξης & συνταγματικής εκτροπής, σας περιμένουμε στην αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19.00 να γνωριστούμε, να συζητήσουμε & να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Το έγγραφο της μήνυσης εδώ.