Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Δελτίο Τύπου.

Το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους χαιρετίζει τους δεκάδες, εκατοντάδες των Ικαριωτών και των Φουρνιωτών που με ξεχωριστή αγωνιστικότητα και πάθος πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις της Αθήνας στις 11 του Μάη, που θυσίασαν τρεις μέρες από τα μεροκάματα τους για να βρεθούν στην Αθήνα και διατράνωσαν τη θέληση τους για το δικαίωμα όλων σε δημόσιες και δωρεάν παροχές Υγείας όλες τις μέρες, συνεχώς, για όλους, από το Φανάρι μέχρι τον Πάπα και τη Χρυσομηλιά.
Μετά τη συγκέντρωση στο Μουσείο, πορευτήκαμε μαχητικά προς το Υπουργείο Υγείας όπου βρήκαμε κλειστές πόρτες και μια διμοιρία αστυνομικών να μας περιμένει.


Υποτίθεται ότι δεν ήταν έγκαιρα ενημερωμένη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να μπορεί να συναντηθεί με εκπροσώπους μας.
Ουδέν πιο αναληθές! Αλλιώς πως ήταν ενημερωμένη η αστυνομική διεύθυνση η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της στο χώρο της συγκέντρωσης και φρόντισε και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις;;


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος «ενδιαφέρεται προσωπικά» για τα προβλήματα Υγείας στον τόπο μας, της κυβέρνησης της ΝΔ στο τέλος- τέλος, η οποία μας δείχνει ένα ακόμα πρόσωπο, μια άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της.
Καλούμε τον Ικαριώτικο και τον Φουρνιώτικο λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι σειρήνες του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης άρχισαν το τραγούδι τους.
Δεν σταματάμε. Ενημερώνουμε με συγκεντρώσεις- συζητήσεις, το αμέσως επόμενο διάστημα, όλο τον Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό. Αποφασίζουμε για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα της δράσης μας.


Με άλλα λόγια ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, αποφασιστικά, δυναμικά, ενωτικά!.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Επαρκές και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις
μονάδες Υγείας όλες τις μέρες
, συνεχώς.
Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας
των νησιών μας ούτε για μισή ώρα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους,
όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση.


Ικαρία 15 Μάη 2009


...



Δεν υπάρχουν σχόλια: