Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου διεξάγονται σε μία περίοδο όπου η κατάσταση, η ίδια η ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δυσκολεύει όλο και περισσότερο από την εντεινόμενη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκφραστών. (...) Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την δικομματική εναλλαγή στην εξουσία, υπηρέτησαν τις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ενώ η αντιπαράθεσή τους εξαντλήθηκε σε αποπροσανατολιστικούς καβγάδες εντυπώσεων. Στην πραγματικότητα δίνουν εξετάσεις στην αστική τάξη για να αναδειχθεί ο πιο αποτελεσματικός της εκφραστής, ο καλύτερος γι’ αυτήν διαχειριστής. Και οι δύο προαναγγέλλουν με τον τρόπο τους τη συνέχιση και το βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής με κύριο στόχο αυτή την περίοδο το «ξεπέρασμα» της οικονομικής κρίσης, την μείωση του δημοσίου χρέους που δημιούργησε το κεφάλαιο και την δημοσιονομική «εξυγίανση».
Οι εκπρόσωποί τους στην τοπική αυτοδιοίκηση υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Με κεντρικές και τοπικές αποφάσεις απολύονται εργαζόμενοι ενώ έχουν επιτρέψει στα μεγάλα συμφέροντα να λυμαίνονται την δημόσια περιουσία και τις υποδομές της χώρας. Σε επίπεδο Ε.Ε. διαγκωνίζονται για το ποιος θα υποστηρίξει καλύτερα το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, ενώ πρωτοστατούν στη ψήφιση κάθε αντιδραστικής Ευρωσυνθήκης, κάθε λογής Ευρωτρομονόμων και βάζουν σε νέες περιπέτειες τη χώρα με την υποστήριξή τους στον ευρωστρατό –σαν να μη μας έφτανε το ΝΑΤΟ- που σχεδιάσθηκε για εσωτερικές και εξωτερικές επεμβάσεις έναντι λαών που δεν πειθαρχούν.
(...)
Η στήριξη και η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές αποτελεί συνέχεια μια μακρόχρονης συμπαράταξης σε κεντρικές και τοπικές εκλογικές μάχες, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στα κινήματα πόλης για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στο ξεσηκωμό για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πολιτισμό και αθλητισμό.
Καλούμε όσους και όσες έχουν δεχθεί τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής και ανησυχούν για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για κάθε λαϊκή οικογένεια να συστρατευθούν μαζί μας σε αγωνιστική συσπείρωση αντίστασης και προοπτικής. Καλούμε τους αριστερούς που συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, κάποτε χώρισαν οι δρόμοι μας αλλά δεν άλλαξε η συνείδησή μας να ξανασυναντηθούμε και στην κάλπη και στους νέους αγώνες την επόμενη μέρα των εκλογών. Να διατηρήσουμε όλο τον πλούτο των ιδεολογικών μας αναφορών και να το καταθέσουμε στον διαρκή προβληματισμό για την αναγκαιότητα και επικαιρότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής και τον επαναπροσδιορισμό του σοσιαλιστικού οράματος στην σημερινή πραγματικότητα με αφετηρία τις κομμουνιστικές ιδέες του επιστημονικού σοσιαλισμού.

Κάθε συμβολή σε αυτή τη κοινή προσπάθεια εγγράφεται στην δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, ενός μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον ιμπεριαλισμό, τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης, τις συνδιαχειριστικές λογικές και με στρατηγικό στόχο το σοσιαλισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη, τη μόνη απάντηση στην διαρκή καπιταλιστική κρίση, τη μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για μια ενωμένη Ευρώπη των λαών, της ειρήνης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του σοσιαλισμού.

Δείτε όλη την ανακοίνωση στήριξης της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών εδώ

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: