Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "Ο ΘΙΑΣΟΣ" ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου την Παρασκευή 22 Μαΐου, ώρα 21:00
στον κινηματογράφο Φιλίπ (Θάσου 11, πλατεία Αμερικής)


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ: Γκράνμα, ποίηση στη σκάλα, το βυτίο
"Δεν υπάρχουν σινεφίλ. Υπάρχουν ταινίες που δε χωράνε στη μικρή οθόνη· ταινίες που χρειάζονται ενεργούς θεατές και μεγάλες αίθουσες· που δεν τις βλέπεις για να περάσεις απλώς καλά, αλλά γιατί έχουν κάτι να πουν. Δεν υπάρχουν μπλόγκερ. Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν και επικοινωνούν.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να προβάλουμε το «Θίασο», μια ξεχωριστή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, που επιχειρεί να καταγράψει πτυχές της ιστορίας μας· μη φιλοδοξώντας τίποτα περισσότερο απ’ το να προκαλέσουμε μια συνάντηση.

Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Θ. Αγγελόπουλο που μεσολάβησε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε την κόπια της ταινίας. Και φυσικά στον κινηματογράφο Φιλίπ για τη φιλοξενία και την έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμά του.
Η πολύ ωραία αφίσα είναι δημιουργία της Έλλης Βασσάλου.
Κι επειδή η καχυποψία είναι η δεύτερη φύση μας πια (και δικαίως άλλωστε), προσθέτω τα εξής:
Δεν είμαστε κάποιου είδους ομάδα, δεν έχουμε κάποιους μικρούς ή μεγάλους στόχους. Απλώς δε θέλουμε να παρακολουθήσουμε και αυτήν την ταινία καθισμένοι στον καναπέ μας, μεταξύ ενός δελτίου ειδήσεων και μερικών διαφημιστικών σποτ. Προτιμάμε να μαζευόμαστε στις αίθουσες και στους διαδρόμους, να αντικρίζουμε το κινηματογραφικό πανί και να συζητάμε.
Αντιρρήσεις, διαφωνίες, κεράσματα επί τόπου.

υγ. (το εισιτήριο μετά από συνεννόηση με το Φιλίπ θα είναι 5 ευρώ)"


Σχόλιο μας: Χίλια μπράβο σε όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτή την πρωτοβουλία.


.


Δεν υπάρχουν σχόλια: