Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΗΜΝΙΩΝ

Μετά το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του εφοπλιστή Βεντούρη (NEL), στο λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου προσέκρουσε προχτές αργά το βράδυ και το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», του ίδιου εφοπλιστή.

Από την πρόσκρουση στο πλοίο προκλήθηκε ρήγμα μισού μέτρου. Το πλοίο θα παραλάμβανε και τους 84 επιβάτες του «ΘΕΟΦΙΛΟΣ». Από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, όμως χτες το πρωί η απαγόρευση «έληξε» ξαφνικά και το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» απέπλευσε με ρήγμα.

Στο πλοίο θα επιβιβάζονταν οι κάτοικοι της Λήμνου προκειμένου να ταξιδέψουν για την "έδρα της κυβέρνησης" (αφού η κυβέρνηση ούτε πηγαίνει αλλά ούτε και ακούει προφανώς λόγω της μεγάλης απόστασης που μεσολαβεί!) και να διαμαρτυρηθούν για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τους. Οι κάτοικοι της Λήμνου (ταξίδεψαν με αεροπλάνο) συγκεντρώθηκαν τελικά χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα. Σήμερα στις 9.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ, ενώ στις 11 π.μ. θα έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Πάντως με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή, εξέφρασε τις υποψίες της σχετικά με το αν τελικά το πλοίο «Ταξιάρχης» προσέκρουσε στο λιμάνι. «Μαθαίνουμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ότι υπάρχει και ρήγμα στο “Ταξιάρχης”, το οποίο ισχυρίζεται το λιμεναρχείο ότι έγινε την ώρα που έδενε. Εμείς βεβαίως ήμασταν παρόντες και καμμία πρόσκρουση δεν αντιληφθήκαμε! Κύριοι, εύλογα πλέον ρωτάμε. Υπάρχει υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας; Είναι σε θέση ν’ αναλάβει τις ευθύνες του; Μήπως εν τέλει υπάρχει οργανωμένη μεθόδευση για την υποβάθμιση της κινητοποίησης που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα;» (...)
Το πλοίο “Θεόφιλος”, προσκρούει στην προβλήτα μας και ακινητοποιείται. Ο κόσμος στο έλεος του Θεού, χωρίς ενημέρωση για το πότε θα φύγουν για Μυτιλήνη - Σάμο. Εν τω μεταξύ, στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του “Ταξιάρχης” γίνεται μία ώρα πριν την αναχώρησή του αλλαγή πορείας και βρισκόμαστε οι Λημνιοί να ταξιδεύουμε για Λαύριο, αφού περιηγηθούμε με 7 - 8 μποφώρ όλο το βόρειο Αιγαίο και χωρίς να μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας πει πότε εν τέλει θα φτάσουμε στον προορισμό μας».

Λέτε;
Μήπως αν πήγαινε και τρίτο καράβι "πάθαινε" και αυτό ζημιά;

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: