Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΟΣΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Όσο τα καράβια είναι στα χέρια των εφοπλιστών, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα χειροτερεύουν χρόνο με το χρόνο. Τα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπογράφουν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, για παράδειγμα, την άρση της απαγόρευσης της ηλικίας των σαπιοκάραβων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβατών.

Καταγγέλλουμε την προσφορά εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή των επιδοτήσεων στους εφοπλιστές για τη δρομολόγηση καραβιών ηλικίας 38-40 χρόνων, τον εξαναγκασμό από τους εφοπλιστές των πληρωμάτων να εξαναγκάζονται να δουλεύουν πάνω από το νόμιμο ωράριο με αφορμή και την οικονομική κρίση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να πάψουν να τρέφουν αυταπάτες ότι με τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τα κόμματα της υποταγής και του ευρωμονόδρομου, μπορούν να δουν καλύτερες και φτηνότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του δικομματισμού, μαυρίζοντάς τα στην κυριολεξία στις ευρωεκλογές και να μην απέχουν από αυτές.
Να είναι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ένα από τα βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβουν υπόψη τους πηγαίνοντας στην κάλπη στις 7 Ιούνη».


Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ
.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: