Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ" ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ψήφο στο ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές!
Όχι στην καπιταλιστική Ε.Ε – Ενωμένη Σοσιαλιστική Ευρώπη

Η Πολιτική Κίνηση «Μαρξιστική Τάση» δηλώνει την υποστήριξή της στο ΚΚΕ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Το ιστορικό κόμμα του ελληνικού προλεταριάτου είναι το μόνο μαζικό κόμμα που συστηματικά καταδικάζει την καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πιο καθαρό εκλογικό μήνυμα εναντίωσης στη καπιταλιστική ΕΕ και στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.


Με την εκλογική υποστήριξή μας στο ΚΚΕ θέλουμε για άλλη μια φορά να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύση στην εργατική τάξη και τη νεολαία είναι η οργανωμένη πάλη για τους ιδρυτικούς σκοπούς του κόμματος, δηλαδή για την ανατροπή του καπιταλισμού και την νίκη του σοσιαλισμού.

Με την θέση μας αυτή αποδεχόμαστε έμπρακτα την έκκληση της ηγεσίας του ΚΚΕ προς όλους όσους διαφωνούν με πλευρές της πολιτικής του κόμματος να το στηρίξουν στις εκλογές. Εμείς δεν έχουμε κρύψει τις διαφωνίες μας με βασικά σημεία της πολιτικής και της τακτικής του κόμματος, όπως η τακτική των χωριστών συγκεντρώσεων. Έχουμε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία μας με την υπεράσπιση του σταλινισμού, όχι από την υποκριτική σκοπιά των αστών και των ρεφορμιστών συνοδοιπόρων τους, αλλά από τη σκοπιά των κομμουνιστών που παλεύουν ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου και υπερασπίζουν τις μεγάλες κατακτήσεις της Οχτωβριανής επανάστασης και της ΕΣΣΔ. Κατά τη γνώμη μας ο σταλινισμός με την επικράτησή του στην ΕΣΣΔ και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα παραβίασε και δυσφήμισε τις γνήσιες λενινιστικές ιδέες και αρχές και άνοιξε το δρόμο για την νίκη της καπιταλιστικής αντεπανάστασης του 1989-90.

Όμως οι διαφορετικές απόψεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού είναι μια εσωτερική υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Στις σημαντικές μάχες ενάντια στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου όλες οι πολιτικές τάσεις του κομμουνιστικού κινήματος οφείλουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Σε μια περίοδο βαθειάς κρίσης του καπιταλισμού και γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου στην τάξη μας, η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη.

Η ψήφος κάθε εργαζόμενου και νέου στο ΚΚΕ είναι για μας επιβεβλημένη, γιατί αποτελεί ένα πολιτικό χαστούκι στα συμφέροντα και στα σχέδια του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

www.marxismos.com

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: