Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΟΙ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Είναι πραγματικά τρομακτικές οι εικόνες από το εφιαλτικό μέλλον που προδιαγράφει η έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS), όταν τάγματα θανάτου αποτελούμενα από υπερ-πολεμιστές θα διεξάγουν τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Οι υπερ-πολεμιστές αυτοί θα έχουν προεπιλεγεί για τις ειδικές αποστολές με βάση το γενετικό τους κώδικα και θα επιτηρούνται για τυχόν ενδείξεις αδυναμίας, αναφέρει η μελέτη της NAS. Προκειμένου να μη μείνει καμία αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των υπό κατασκευή δολοφόνων, επισημαίνεται ότι την ώρα που οι υπερ-στρατιώτες θα πολεμούν, ένας ψηφιακός «φύλακας-άγγελος» θα τους ενημερώνει για τις άμεσες απειλές και θα τους συμβουλεύει να αυξήσουν την ενεργητικότητά τους με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη.

Σε περίπτωση που αποδεκατιστεί ολόκληρη η μονάδα, μια σειρά από βιοαισθητήρες θα ειδοποιούν τους διοικητές να αποστέλλουν νέα μονάδα προς αντικατάσταση της προηγούμενης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή έγινε με χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο έρευνας που εκτίμησε τις δυνατότητες αξιοποίησης της νευροτεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς και προτείνει τρόπους «επένδυσης» του στρατού στη δημιουργία των στρατευμάτων του μέλλοντος.

Το συμπέρασμα μάλλον εύλογο: Αν οι λαοί δεν τσακίσουν τον ιμπεριαλισμό δεν είναι μακριά ο καιρός που θα μακελεύονται από τα τάγματα των υπερ-πολεμιστών.


Ριζοσπάστης, 22/05/2009

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: