Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...

Μεγάλη κρίση έχει χτυπήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω στοιχεία Ισολογισμών για το Α΄ τρίμηνο του 2009, μέσα δηλαδή στο χρονικό διάστημα που εκδηλώνεται η καπιταλιστική κρίση που «επιλεκτικά» έχει πλήξει τα λαϊκά στρώματα.

Eurobank: 81 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και αυτό όπως σημειώνουν οι ίδιοι «παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους». Να σημειωθεί πως σχεδιάζουν να διανείμουν μερίσματα με τη μορφή δωρεάν διάθεσης μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: 63 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις τους για το 12μηνο του 2009 αναμένουν να συγκεντρώσουν καθαρά κέρδη από 300 εκατ. μέχρι 400 εκατ. ευρώ.
Τράπεζα ΜPB (του ομίλου Μάρφιν): Σε «περίοδο κορύφωσης της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης», όπως σημειώνουν οι ίδιοι, μάζεψαν - καθαρά - το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη μετά φόρων 37 εκατ. ευρώ (από 30,3 εκατ. ευρώ πέρυσι) με αύξηση 22%. Οι απολύσεις όμως δίνουν και παίρνουν...

Folli-Follie: Διαμορφώνονται σε 25 εκατ. ευρώ παίρνοντας και αύξηση 28%.
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο φτάνουν σε 15,1 εκατ. ευρώ, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2008 που είχαν επιβαρυνθεί με φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Πέτυχαν δηλαδή και να τα αβγατίσουν σε ποσοστό πάνω από 1.000%.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: