Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΛΑ.Σ Ικαρίας σχετικά με την δηλώσεις του δημάρχου για το χαράτσι στα ακίνητα


                                                    Ικαρία, 10 Σεπτεμβρίου  2013
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Διαβάσαμε πρόσφατα  την «διαμαρτυρία- καταγγελία» του δημάρχου Ικαρίας κου Σταυρινάδη προς τις αρμόδιες αρχές, για τον… παράνομο τρόπο υπολογισμού του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακίνητων (Ε.Ε.Τ.Α, πρώην Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε), το οποίο κοινοποιείται σε όλους μας  και εισπράττεται μέσω των λογαριασμό της ΔΕΗ, το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ με άλλα λόγια.
 
Στην προκειμένη περίπτωση το τέλος αυτό  είχε υπολογιστεί το 2011 & το 2012 με 3€ το τετραγωνικό μέτρο για όλα τα ακίνητα, ενώ  για  το 2013 υπολογίστηκε για άλλα  με 3€ και για άλλα  με 4€ το τετραγωνικό μέτρο.
Έτσι ο δήμαρχος Ικαρίας  προς «άρση οποιασδήποτε ανισότητας» και  για να μην «δοκιμάζεται η καλή πίστη του πολίτη προς την Διοίκηση» απαιτεί την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή τιμής ζώνης στα 3€ για όλα τα ακίνητα της Ικαρίας.!!!!
Ξεπέρασε ακόμα και την «έκκληση» που ο ίδιος είχε κάνει προ διετίας σε τοπικά Μ.Μ.Ε αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο  «να μην ισχύσει αυτό το μέτρο που τόσο επιβαρύνει τους πολίτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»!!
Τη στιγμή που το «προσωρινό» χαράτσι μέσω ΔΕΗ ήρθε για να μείνει, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και δεν εξαιρείται ούτε η Ικαρία, δεινοπαθεί από τη φοροκαταιγίδα, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες της,  τη στιγμή που δεκάδες άδικοι φόροι και χαράτσια πνίγουν τους εργαζόμενους οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ο δήμαρχος Ικαρίας και κατ’ επέκταση η δημοτική αρχή ζητά «ισότητα» στον τρόπο επιβολής των άδικων χαρατσιών!!
Ο Δήμαρχος Ικαρίας, ολόκληρη η δημοτική αρχή, η οποία υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, κάνουν πως δεν ξέρουν το γεγονός ότι εκατοντάδες σπίτια στην Ικαρία κινδυνεύουν με άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης και σε λίγο καιρό και με κατάσχεση, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης  φορομπηχτικής πολιτικής.
Αποδεικνύεται ότι είναι άξιοι υπερασπιστές της πολιτικής που ευθύνεται για τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, για το κλείσιμο υπηρεσιών (με πιο πρόσφατη τη Δ.Ο.Υ Αγίου Κηρύκου), για την υποβάθμιση παροχών υγείας-πρόνοιας, για την εκτίναξη της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, κοκ. Εξαιτίας ακριβώς  αυτής της πολιτικής πάρα πολλοί δημότες μας, δεν έχουν, δεν μπορούν, δεν αντέχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν τα άδικα και εξοντωτικά χαράτσια.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Τίποτα προσωρινό δεν υπάρχει στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι θα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Το άδικο χαράτσι το έβαλαν για να μείνει.
Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.
Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη της πλουτοκρατίας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης που αυτή δημιούργησε και δεν θα γίνουμε τα θύματα για να διασφαλίσει τα κέρδη της.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των φορομπηχτικών χαρατσιών, είτε  αυτά είναι για οικίες, είτε για είσοδο σε νοσοκομεία, είτε εισοδήματος. Προστασία όλων όσων απειλούνται με διακοπή ρεύματος ή κατάσχεση.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας  απέναντι στους εξοντωτικούς φόρους, στο σφαγείο των μισθών και την ανεργία, να βάλουμε  τέλος στις άγριες θυσίες προς όφελος των μονοπωλίων.
 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ www.lsikarias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: