Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ: Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές - να εμποδίσουμε τα ακόμα χειρότερα


Η φετινή κινητοποίηση στα πλαίσια της ΔΕΘ γίνεται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα να αναζητεί περισσότερα κέρδη μέσα από την κοινωνική καταστροφή, τις απολύσεις την φτώχεια και την ανεργία. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνέβαλε τα μέγιστα στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων. Ανάλογες ευθύνες έχει και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ στην ΔΕΗ.


Με τις προγραμματισθείσες ιδιωτικοποιήσεις των Δημοσίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα με αυτήν της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, μικρή ΔΕΗ και 17%) επιχειρείται μια ακόμα μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ βρίσκεται αντιμέτωπος με την ενίσχυση του αυταρχισμού (υποχρεωτικές μεταθέσεις, κατάργηση δικαιωμάτων κατά τον πειθαρχικό έλεγχο κλπ ), την απαξίωση των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης και τέλος την μείωση μισθών και συντάξεων.

Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές, έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, την νέα γενιά και απέναντι σε όσους υπερασπίστηκαν παλαιότερα αυτόν τον Δημόσιο πλούτο να κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε τα ακόμα χειρότερα που έρχονται και να δημιουργήσουμε περιβάλλον ανάταξης του εργατικού κινήματος και αποτελεσματικών αγώνων. Σήμερα μπορούμε και απαιτείται :


1. Ταξικός και αγωνιστικός προσανατολισμός,αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα και την κοινωνία. Γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους (με όλους τους εργαζόμενους άσχετα αν δουλεύουν για την ΔΕΗ ή για εργολάβο ) και προετοιμασία των εργαζομένων για την επιτυχία μιας συντονισμένης πανελλαδικά απεργιακής κινητοποίησης.

2. Μέτωπο μέσα στα συνδικάτα και στην κοινωνία για την ανατροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Συνεργασία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στρατηγική απλή και κατανοητή από την κοινωνία, ανάδειξη των ωφελειών της κοινωφελούς δραστηριότητας στην ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με την ιδιωτικοποιημένη αγορά.ΔΕΗ 100% Δημόσια, ενιαία, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και με αποστολή την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Απαγόρευση της ιδιωτικής δραστηριότητας στην ηλεκτρική ενέργεια.

3. Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους συναδέλφους στην ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ, την ΛΑΡΚΟ, στην εκπαίδευση, την ΕΡΤ και όπου αλλού.

4. Στην ΕΤΕ και τη ΓΕΝΟΠ, τα μέλη των ΔΣ οφείλουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θέτει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και να συγκροτήσουν τα διοικητικά τους όργανα με αναλογική και αντιπροσωπευτική διαδικασία. Ανατροπή της ιδιωτικοποίησης, εφαρμογή των νόμων για την ΥΑΕ, μπλοκάρισμα του νέου πειθαρχικού δικαίου, των υποχρεωτικών μεταθέσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων. Αποκατάσταση της λειτουργίας των ιατρείων και των ασφαλιστικών μας παροχών

5. Οργάνωση Εργασιακών Συμβουλίων παντού και δραστηριοποίησή τους για να περάσει η λειτουργία των Μονάδων στους εργαζόμενους. Ενημέρωση της κοινωνίας και δημιουργία επιτροπών υπεράσπισης της κοινωφελούς δραστηριότητας στην ηλεκτρική ενέργεια.
 
 ΑΣΣΕ/ΔΕΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: