Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Π.Α.ΜΕ για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ

 
Για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ όπου ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι “αυτό που γίνεται σε ΕΑΣ – ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ είναι κάτι διαφορετικό από τον ορυμαγδό των απολύσεων και της επίθεσης των εργοδοτών κατά των δυνάμεων της εργασίας” και απαλλάσσοντας πλήρως την Ε.Ε και την πολιτική της και κάνοντας λόγο για δήθεν υγιές ανταγωνισμό.
 
Αν κάτι χαρακτηρίζει την στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σε σχέση με την πολεμική βιομηχανία αλλά και συνολικά τις εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων η ανοχή στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και στις περισσότερες των περιπτώσεων ή από κοινού υλοποίηση των σχεδίων τους. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 
Το ότι για μια ακόμα φορά προσπαθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ να πείσει πως μπορεί να υπάρξει μέλλον για τα Ναυπηγεία – τα ΕΑΣ – την ΕΛΒΟ – τη ΛΑΡΚΟ μέσα στην ΕΕ χωρίς σύγκρουση μαζί της, με τα μονοπώλια κυρίαρχα δεν αποτελεί παρά επιβεβαίωση του ρόλου της ΓΣΕΕ ως πέμπτης φάλαγγας στις γραμμές της εργατικής τάξης.
 
Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλλιεργεί φρούδες ελπίδες ότι μια άλλη διαχείριση πιο σθεναρή από κάποια αστική κυβέρνηση είναι λύση, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή Ε.Ε., ότι τελικά ένας ανθρώπινος καπιταλισμός είναι εφικτός.
 
Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι της πολεμικής βιομηχανίας και συνολικά οι εργαζόμενοι γυρίσουν την πλάτη τους στην ΓΣΕΕ και συνολικά στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα οργανώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την διάσωση, την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων με στόχο και αποκλειστικά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 
Το Γραφείο Τύπου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: