Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Λούης»… ο Λοκρός! - Εξαφάνισε τον προσωπικό του ιστοχώρο από το διαδίκτυο ο νεοναζί διευθυντής γυμνασίου της Μυτιλήνης

«Λούης»… ο Λοκρός!
 
Άφαντη η ομάδα των νεοναζί που συναποτελεί το «τάγμα εφόδου» της Μυτιλήνης. Εξαφάνισε τον προσωπικό του ιστοχώρο από το διαδίκτυο ο νεοναζί διευθυντής γυμνασίου
 
 
Ασθμαίνοντες έσπευσαν χθες, αμέσως μετά την κυκλοφορία του «Εμπρός» (βλ. το σχετικό δημοσίευμα παρακάτω), τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης των Χρυσών Αυγών να εξαφανίσουν στοιχεία που αφορούν στη δράση τους. Πρώτος, ο θεωρητικός τους, γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί διευθυντής γυμνασίου της Μυτιλήνης (βλ. σχετικά προηγούμενα δημοσιεύματα από emprosnet.gr, zougla.gr, tvxs.gr), ο οποίος εξαφάνισε τον προσωπικό του ιστοχώρο με τα μεγαλόστομα νεοναζιστικά κηρύγματά του.
 
Το προσωπικό ιστολόγιο του γυμνασιάρχη http://www.pandidaktirio.blogspot.gr/, όπου αναρτούσε κείμενα με υπογραφή το ψευδώνυμο «Βαίνων ο Λοκρός», εξαφανίστηκε νωρίς χθες το πρωί. Ανάλογα φαινόμενα «εξαφάνισης» στοιχείων και φωτογραφιών, υπήρξαν και στο ιστολόγιο της οργάνωσης http://www.xalesbos.blogspot.gr/. Από εκεί κατέβηκαν φωτογραφίες από τις δράσεις των μελών του «τάγματος εφόδου» στα βορειόχωρα της Μυτιλήνης.
 
Στο μεταξύ, έκπληξη προκαλεί η σιωπή με την οποία αντιμετώπισε το φαινόμενο του νεοναζί γυμνασιάρχη η διοικητική προϊστάμενη αρχή στο χώρο της Παιδείας. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε χθες, «η συγκάλυψη της νεοναζιστικής δράσης τού εν λόγω εκπαιδευτικού συνεχίζεται. Τα θεωρητικά του κείμενα που δημοσιεύονται με ψευδώνυμο στην ιστοσελίδα της “Χ.Α.” και αναδημοσιεύονται με το όνομά του σε καθημερινή εφημερίδα της Μυτιλήνης, τα νεοναζιστικά του εμέσματα, αποτελούν πρόκληση σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι προϊστάμενοί του στο χώρο της Εκπαίδευσης δεν μπορούν να σιωπούν.».

πηγή


 
Θεωρητικός της Τοπικής Οργάνωσης της «Χ.Α.» στη Μυτιλήνη, ο εκπαιδευτικός που πριν δύο χρόνια απαλλάχθηκε για τη δημόσια νεοναζιστική του πρακτική
 
Καθηγητής στο… νεοναζισμό!
 
 
Γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί ο θεωρητικός σήμερα της «Χρυσής Αυγής» στη Λέσβο, αφού τα θεωρητικά του κείμενα με το ψευδώνυμο «Βαίνων ο Λοκρός» δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της Οργάνωσης http://www.xalesbos.blogspot.gr/, αλλά και στο προσωπικό του, http://www.pandidaktirio.blogspot.gr/. Από αυτά τα κείμενα, κάποια με υπογραφή το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα. Αυτό και ταυτίζει τον αρθρογράφο του ιστολογίου της Τοπικής Οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» με τον εκπαιδευτικό-επώνυμο αρθρογράφο της εφημερίδας.
 
Η υπόθεση στο παρελθόν χαρακτηρίσθηκε αδιάφορη, κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν για «γραφικότητες». Κι αυτό, ανεξαρτήτως του ότι η Πολιτεία είχε εμπιστευτεί στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό τη λειτουργία ενός γυμνασίου της Μυτιλήνης!
 
Τον απήλλαξαν!

Ας σημειωθεί, μάλιστα, ότι στο παρελθόν η σε βάρος του ΕΔΕ για τη νεοναζιστική του δημόσια πρακτική είχε καταλήξει σε… απαλλαγή.
Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν ο εν λόγω καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, ο οποίος δήλωνε και συνεχίζει να δηλώνει «τιμή του το να τον αποκαλούν εθνικοσοσιαλιστή», είχε εμφανισθεί στο πολιτικό προσκήνιο σαν συνδικαλιστής της παράταξης των καθηγητών της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΚΕ. Τότε, ως ταμίας του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ, σε τηλεοπτική συζήτηση υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Το 2010 επανήλθε και στο κρατικό ενδοδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας http://users.sch.gr είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα την οποία τιτλοφορούσε «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ» (σημ.: Επιστροφή των Αρείων, δηλαδή της Αρείας Φυλής). Σε αυτήν προκαλούσε επισήμως ως εθνικοσοσιαλιστής. Συγκεκριμένα αναρτούσε ρατσιστικά και αντισημιτικά κηρύγματα, από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν με την απειλητική φράση «Έσσεται Ήμαρ», δηλαδή έρχεται η επιστροφή. Στο πλαίσιο του κλασσικού για εθνικοσοσιαλιστή αντισημίτη, την πλήρωναν φυσικά τα δημιουργήματα των Εβραίων, ο ίδιος ο Χριστός και ο Χριστιανισμός, έως και ο Μωαμεθανισμός.
 
Ο συγκεκριμένος καθηγητής θεωρούσε όμως τον εαυτό του κάτι σαν εθνικοσοσιαλιστή Μεσσία στο χώρο της Εκπαίδευσης. Καλούσε μέσα από άλλο άρθρο του να γίνουν οι εκπαιδευτικοί προπαγανδιστές των απόψεων αυτών μέσα στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, έλεγε: «Όσοι έχουν την ευκαιρία - εκπαιδευτικοί και όχι μόνο - θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία, ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους, ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολείο, να διδάσκουν τα παιδιά τις ιστορικές και φιλοσοφικές αλήθειες που θα τα στρέψει να ανακαλύψουν την οδό προς το Αγαθό ενάντια στο ποδόσφαιρο, στα internet-καφέ και στα άλλα σύγχρονα “άρτους και θεάματα”. Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές. (σ.σ. η επισήμανση της φράσης είναι του υπογράφοντος). Να διοργανώνουν εορτές επί τη ευκαιρία σημαντικών γεγονότων, επίσης εκδρομές σε σημαντικά μέρη εθνικής μνήμης, αλλά και συνεχώς να υπενθυμίζουν επετείους και σημαντικά εθνικά γεγονότα.
 
Όλοι μπορούμε στον μικρό μας κόσμο να επηρεάζουμε τον συνάνθρωπό μας τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Πατρίδος αλλά και σε βάρος της ύπαρξής μας είναι δόλιο. Εάν πράγματι έχουμε πιστέψει ότι αυτά τα οποία πιστεύουμε είναι η Αλήθεια, εάν θεωρούμε ότι πράγματι είναι αναγκαία η διάδοσή τους, τότε ας ορίσουμε τον μικρό ή μεγάλο ζωτικό μας χώρο και μέσα εκεί ας επηρεάσουμε πρόσωπα ή καταστάσεις.»
 
Και κατέληγε ο κ. Καθηγητής δημόσιου σχολείου: «Eίναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή) οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη.»
 
Η υπουργός Παιδείας τότε, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ, η οποία και έγινε. Από την ΕΔΕ, ο καθηγητής «βγήκε λάδι», ενώ στη συνέχεια κρίθηκε και τοποθετήθηκε διευθυντής σε γυμνάσιο της Μυτιλήνης!
 
Και συνεχίζει…

Δεδομένου τούτου και συνέχισε το έργο του. Στον ιστολόγιο της Τοπικής Οργάνωσης της «Χ.Α.», αλλά και στο προσωπικό του ιστολόγιο, συνέχισε να κηρύττει την «εθνικοσοσιαλιστική μία και μόνη αλήθεια». Γιατί όχι, εξάλλου; Έχει δικαίωμα να… κηρύττει τις νεοναζιστικές του απόψεις και με τη βούλα μιας απαλλακτικής σε βάρος του ΕΔΕ, από το Υπουργείο Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας!
 
 
Δείτε ακόμα:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: