Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Στόχος τους να πεθαίνουμε στο δρόμο. Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άντισσας

 
Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Άντισσας στη Λέσβο ζητά η ΤΕ Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ.
 
Στηλιτεύοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καλεί τους κατοίκους των χωριών να αγωνιστούν για Κέντρα Υγείας που θα είναι δωρεάν για όλους. Που θα έχουν στόχο την πρόληψη των κινδύνων, την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας και την παρακολούθηση της πορείας των χρόνιων νοσημάτων και αναπηριών. Που με ευθύνη του Κέντρου Υγείας και όχι ατομική να οργανώνονται και να εφαρμόζονται συστηματικά προγράμματα.
 
Σε ένα τέτοιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μπορούν να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, φυσιοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες υγειονομικών που ασκούν σήμερα ιδιωτικό έργο.
 
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής, η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και άλλου που μπορεί να εκπαιδευθεί.
 

4 σχόλια:

Λαψαρνιώτης είπε...

Θερμά Συγχαρητήρια. Το να διαπιστώνεται η επερχόμενη καταστροφή για όλη τη Δ-ΒΔ Λέσβο (γιατί περί αυτού πρόκειται αν τελικά η συγκυβέρνηση των Μνημονίων το επιβάλει και κλείσει το Κ.Υ της γενέτειράς μου)είναι το ένα. Το να μη κάνεις τίποτα ενώ το έχεις διαπιστώσει είναι το χειρότερο. Γιατί αυτό είναι ο πλήρης, ο απόλυτος στρουθοκαμηλισμός. Έτσι από εσάς περιμένω και προτάσεις δράσεως για να αποτραπεί αυτό το καταστροφικό γεγονός. Οι διαπιστώσεις και μόνο ουδέποτε φέρουν αποτέλεσμα στην πράξη.

Aristeri Poria είπε...

Αγαπητέ Λαψαρνιώτη,

Ευχαριστούμε καταρχήν για τον σχολιασμό σου.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι το θέμα της προσπάθειας κλεισίματος του Κ.Υ. της Άντισσας και τόσων άλλων Κ.Υ. ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία αλλά και η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση των ιδιωτών στην Α΄Βάθμια περίθαλψη και όχι μόνο, δεν είναι σημερινό φαινόμενο.
Η ίδια φωνή που σήμερα καταγγέλλεις ως μη έχουσα προτάσεις δράσης, προειδοποιούσε χρόνια πριν για τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών των κομμάτων που στηρίζονταν και από μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας. Διαμαρτυρίες-παρεμβάσεις στους κατά τόπους υπεύθυνους φορείς, συγκεντρώσεις, συζητήσεις που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς του νησιού μας πολλούς μας αφήναν αδιάφορους, γιατί (;)

Ενδεικτικά σου θυμίζουμε ορισμένα από τα δημοσιεύματα της τελευταίας διετίας:
- Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!!!) - Β΄ ΜΕΡΟΣ Υγεία και Παιδεία, 15/01/2011 (http://aristeramitilini.blogspot.gr/2011/01/blog-post_06.html)
- Ν.Ε. ΛΕΣΒΟΥ του Κ.Κ.Ε.: ΒΑΘΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, 13/01/2013 (http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/01/blog-post_260.html)
- Π.Ε.Κ.: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, 01/04/2011 (http://aristeramitilini.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html)
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ, 4/5/2011, θέσεις τις ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Βορ. Αιγαίου για την Υγειονομική Φροντίδα. Για άλλη μια φορά οι Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ βρέθηκαν μπροστά σε μια πλειοψηφία αποφασισμένη να περάσει και να υπερασπιστεί την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. (http://aristeramitilini.blogspot.gr/2011/05/452011.html)

Και φυσικά:
- Π.Α.ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ (http://www.pameygeias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=70)
- Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια, Βουλευτικές εκλογές 2012 (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6812682&publDate=21/4/2012)
Αλήθεια πόσους από εμάς που πήγαμε να ψηφίσουμε λάβαμε υπόψη τις θέσεις όλων των κομμάτων για την υγεία;

'Οπως και να΄χει τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτά τα προβλήματα....
Εμείς και μόνο εμείς (εννοώ τον κόσμο και τους κατοίκους του νησιού) με τη δράση μας πρέπει και μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή. Όμως δεν αρκεί μια απλή διαμαρτυρία αλλά προγραμματισμένα μέσα από το συντονισμό σωματείων και συλλόγων να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Το Π.Ε.Κ., η Λαϊκή Συσπείρωση Λέσβου, οι τοπικές γραμματείες της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ έχουν τον τρόπο και την δύναμη να συντονίσουν την δράση μας. Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ μας ...
Ήδη οι κάτοικοι της Άντισσας έχουν δείξει ότι δεν θα το επιτρέψουν, δίπλα τους πρέπει να είμαστε όλοι οι Μυτιληνιοί

Λαψαρνιώτης είπε...

Καλοί μου φίλοι, επειδή το αρχικό κείμενο σας και το δικό μου σχόλιο τα ανήρτησα στο site Σύλλογος Αντισσαίων Αθήνας ο προβληματιζόμενος νέος εξ Αντίσσης Παντελής Βατούσης έκανε τον πιο κάτω σχολιασμό. Παντελής Βατούσης Για ποιες δράσεις μιλάτε? Προχτές μετά την παρέλαση της 8ης Νοέμβρη πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα δεινά που μας επιβάλουν να περάσουμε. Ειμασταν 50 νοματαίοι το πολύ (και φυσικά κανείς από την Άντισσα ) !!! Λες και μόνο εμείς εχουμε προβλήματα σ΄αυτον τον τόπο. Και το αποτέλεσμα? Χαρακτηριστήκαμε γραφικοί εως γελοίοι !!! Και οι καφετέριες γεμάτες με κόσμο "ανέμελο". Και ανάμεσά τους και αρκετοί "ξένοιαστοι" Αντισσαίοι. Δυστυχώς κύριε Τάκη, δεν υπάρχει ελπίδα. Ας κάνουμε λοιπόν τους αγώνες μας από τον αναπαυτικό μας καναπέ μέσω διαδικτύου και όταν κλείσει το Κ.Υ. (γιατί θα κλείσει) ας μαζευτούμε στην πλατεία να κλαψουρίζουμε για το κακό που μας βρήκε πίνοντας τον freddo μας !!!>>. Τι να πω εγώ, απλώς προβληματίζομαι.

Aristeri Poria είπε...

Πολύ εύστοχος ο σχολιασμός του συμπατριώτη μας. Αυτό ακριβώς τονίζαμε και στο προηγούμενο σχόλιό μας. "Εμείς και μόνο εμείς (εννοώ τον κόσμο και τους κατοίκους του νησιού) με τη δράση μας πρέπει και μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή." Το στοίχημα λοιπόν είναι η αφύπνιση του κόσμου, που τον έχουν συνηθίσει σε λύσεις "πακέτο" χωρίς αυτόν για αυτόν...