Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ!!!

Άρθρο του Παναγιώτη Ζαβουδάκη (*)

Συνάδελφε ωρομίσθιε,
Την Πέμπτη 7/5/09 στο ΔΣ τους Συλλόγου μας έγινε μια συζήτηση που σε αφορούσε. Το ερώτημα ήταν απλό: "έχεις εσύ τα ίδια δικαιώματα με όλους μας τους μόνιμους"; Πρόσεξε: μιλάμε για δικαιώματα γιατί στις υποχρεώσεις είσαι ήδη εξισωμένος μαζί μας. Ακόμα πιο απλά το θέμα ήταν αν μπορείς εσύ που δουλεύεις σε σχολείο να ανήκεις στη δύναμη του Συλλόγου Δ&Ν Πάτρας.

Αγαπητέ μου συνάδελφε δε θα πιστέψεις αυτό που συνέβη. Μετά τη θετική εισήγηση του προέδρου, πήραν το λόγο όλα τα μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ. Ήταν πολύ συγκινητικό να τους ακούς να ξεδιπλώνουν την ευαισθησία τους για το πρόβλημα σου. Είπαν πως ψήφισαν υπέρ σου στη συνέλευση της ΔΟΕ έτσι που η Ομοσπονδία (χάρη στις ψήφους τους) σε θεωρεί ενεργό μέλος της αρκεί ο Σύλλογος στον οποίο ανήκεις να το δεχτεί. Είπαν πως η περίπτωση σου είναι πολύ σοβαρή για να παίζει κανείς μαζί της και να την ευτελίζει σε μια προεκλογική συνεδρίαση. Κι ακριβώς επειδή δεν σου αξίζει η προχειρότητα και οι συνοπτικές διαδικασίες, δεν θα σου κάνουν τη χάρη να σε εντάξουν βιαστικά κι απροετοίμαστα στο δυναμικό του Συλλόγου με κίνδυνο να κινδυνεύει κάθε στιγμή η νομιμότητα της συμμετοχής σου. Γι' αυτό αγαπητέ μου συνάδελφε είναι καλύτερα να παραμείνεις εκτός συνδικαλιστικής ομπρέλας μέχρι η νομιμοποίηση σου στο Σύλλογο να γίνει όπως το Καταστατικό ορίζει.
Μη βιαστείς να πεις το κλασικό "Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;". Όλα γίνονται για το καλό σου. Έτσι κάνουν οι υπεύθυνες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Υπερασπίζονται το Καταστατικό του Συλλόγου που δεν προβλέπει τίποτα για σένα (απλά επειδή συντάχθηκε πολύ πριν υπάρξεις εσύ και δεν σε προέβλεπε). Το ίδιο αυτό Καταστατικό που ξεσκίζουν κάθε φορά που βαφτίζουν «Γενικές Συνελεύσεις» τις «οικογενειακές» συναθροίσεις λίγων δεκάδων συναδέλφων.
Συμπάθα τους. Τίποτα προσωπικό μαζί σου. Υπερασπίζονται τη «νομιμότητα» της γραφειοκρατίας που βάζει τον τύπο πάνω από την ουσία.

Μας εγκαλούν επειδή λέει σε θυμηθήκαμε τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές και προσπαθούμε τάχα να σου υφαρπάξουμε την ψήφο κάνοντας σου τον καλό. Εξ ιδίων κρίνουν. Δε σου λένε πως δυο χρόνια τώρα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ταξική Ενότητα περιλαμβάνουν πάντα έναν ωρομίσθιο στο ψηφοδέλτιο τους ώστε μέσω της υποψηφιότητας να σπάσουν de facto την αναχρονιστική «νομιμότητα». Όχι για να κερδίσουν 5-6 ψήφους πάνω ή κάτω. Για μας βασική προτεραιότητα και θέση αρχής είναι πως κάθε εργαζόμενος στην εκπαίδευση πρέπει να ανήκει στο συνδικαλιστικό του φορέα ανεξάρτητα από το εργασιακό καθεστώς με το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του. Κι ακόμα περισσότερο εκείνοι που είναι πιο ευάλωτοι (χθες οι αναπληρωτές, σήμερα οι ωρομίσθιοι) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ζωντανά μέλη του φορέα τους και μάλιστα χωρίς τις μεγάλες συνδρομές που δίνουμε εμείς οι μόνιμοι και καλύτερα αμειβόμενοι.

Αγαπητέ συνάδελφε ωρομίσθιε.
Σου τα λέω όλα αυτά χωρίς το άγχος να με πεις ψηφοθήρα. Βλέπεις σύσσωμα τα μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση του προέδρου που κι εμείς στηρίξαμε. Έτσι ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να είσαι μέλος στο Σύλλογο μας και φυσικά δεν μπορείς να ψηφίσεις. Δες λοιπόν το κάλεσμα μου σαν προτροπή αγώνα για τα δικαιώματα σου και σαν υπενθύμιση πως σε αυτόν τον αγώνα σου θα βρεις πάντα ανιδιοτελή σύμμαχο και φίλο τα μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Όσο για την αγάπη σου; Αυτή νομίζω πως πρέπει να τη δώσεις σε κείνους που σε αγαπούν: στα παιδιά της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σε αγάπησαν κι αυτοί: Γυρνώντας τους την πλάτη.


(*) Ο Π. Ζαβουδάκης είναι δάσκαλος του 14ου ΔΣ Πατρών και μέλος του




...

2 σχόλια:

Ζαβουδάκης είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Νομίζω όμως πως πρέπει κάτι να διορθώσετε: η ιστοσελίδα είναι της παράταξης "Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας" που στηρίζει το ΠΑΜΕ και το λινκ είναι

www.taxenpatras.gr

Καλή δύναμη σε όλους σας
Παναγιώτης Ζαβουδάκης

Aristera sti Mitilini είπε...

Σ/φε έχεις απόλυτο δίκιο, ζητούμε συγνώμη, έγινε λάθος γιατί διαβάσαμε το άρθρο από το δίκτυο των http://blogs.sch.gr.