Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ για τους αγρότες - 4σέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τους αγρότες

Διαβάστε το 4σέλιδο προεκλογικό φυλλάδιο του ΚΚΕ για τους αγρότες: φυλλάδιο για τους αγρότες 

(...) Το ΚΚΕ παλεύει για τη μόνη λύση. Το μόνο νέο δρόμο ενάντια στη φτώχεια την ανεργία και το ξεκλήρισμα. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, για κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, της γης, των συγκεντρωμένων μηχανοποιημένων μέσων παραγωγής, των κρατικών υποδομών και του εμπορίου, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό, για παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση πρώτα απ ́ όλα των εγχώριων λαϊκών αναγκών, διατροφής και υλών βιομηχανίας. 

Η κοινωνικοποιημένη κρατική αγροτική παραγωγή αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, εδαφοκλιματικά, τεχνογνωσίας, επιστήμης, βιομηχανικής παραγωγής, επεξεργασίας πρώτων υλών, προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των φυσικών πόρων. Με αυτές τις οικονομικές προϋποθέσεις, η λαϊκή εξουσία κάνει πράξη την αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ προς όφελος του λαού.

Το νέο για σας, είναι η ένταξή σας σε αυτόν τον ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού των μικροϊδιοκτητών αγροτών, που θα μειώνει το κόστος παραγωγής, αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις.

Έτσι δίνεται λύση στη μικρή και πολυτεμαχισμένη αγροτική μικροϊδιοκτησία. Σας απαλλάσσει μια για πάντα από το κεφάλαιο, τράπεζες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, από φόρους, εξασφαλίζοντας τιμές και διάθεση της παραγωγής, προστασία από φυσικές καταστροφές και όχι ξεκλήρισμα και δυστυχία.

Παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μορφωτική - πολιτιστική ζωντάνια τα χωριά, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Φυσικής Αγωγής.

Η συσπείρωση με το ΚΚΕ, το δυνατό ΚΚΕ παντού, είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του σημερινού αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού.

Είναι προϋπόθεση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να καταργήσουμε, με το δίκιο των εργαζομένων, μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.

Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ και την ενίσχυσή του.

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: