Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος ΓΕΛΑΔΑΣ, Κοσμήτορας Σχολής Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών: Η μοναδική συνεπής, ειλικρινής, αριστερή και πατριωτική δύναμη η οποία μπορεί να οργανώσει το λαό σε μια τέτοια αγωνιστική δράση είναι το ΚΚΕ.

Νίκος ΓΕΛΑΔΑΣ
Κοσμήτορας Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αφού αποδείχθηκε ότι η Ελπίδα ήθελε λούσα και λεφτά και δεν ήρθε στο ραντεβού με την «πρώτη φορά αριστερά», η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει να τη βρει στα ευρωπαϊκά σαλόνια της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης. Ετσι, τελικά, ύστερα από 17 ώρες διαπραγμάτευση, άλλαξε η Ευρώπη και κάπως έτσι προχωράει η Ελλάδα!!! Αλήθεια, προχωράει η Ελλάδα μπροστά; Ετσι λέει το κεντρικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας: «Τώρα πάμε μπροστά». Κουβέντα για εκμετάλλευση, για ανεργία, για το δικαίωμα στην Υγεία και στην Παιδεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορεί ότι του έκλεψαν το σύνθημα!!! Και αντεπιτίθεται με την πιο απολίτικη, αταξική ατάκα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο». Οι ΑΝΕΛ, το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, μας υπόσχονται ότι θα μάθουν στα συνεταιράκια τους (ΣΥΡΙΖΑ) να γράφουν την Ιστορία με το δεξί χέρι. «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία τους πληρώσαμε ακριβά», λέει το Ποτάμι. Το Ποτάμι το οποίο υπέγραψε το μνημόνιο με κλειστά μάτια και θα το πληρώνουμε για τα επόμενα τρία έτη!! «Γνώση, ευθύνη, εμπειρία. Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα». Εδώ ισχύει η παροιμία: «Εγλυκάθη η γριά στο μέλι και θα φάει το κουβέλι».
 
Αν θέλουμε να μείνουν τα πράγματα όπως είναι πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Και τι άλλαξε; Το σύνθημα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) μια πολιτική έγινε οκτώ κόμματα μια ίδια αντιδραστική πολιτική. Ενα μεγάλο ανάχωμα για να κρύψουν από το λαό την αλήθεια και τη μοναδική πολιτική εναλλακτική. Το σύστημα είναι σάπιο και ζέχνει. Γεμάτο αντιθέσεις, αδικίες και φτώχεια. Οδηγεί τον απλό άνθρωπο σε απόγνωση, κατάθλιψη και αυτοκτονίες. Είναι ένα παιχνίδι με τη ζωή μας που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι δυνατοί και οι πλούσιοι. Μία είναι η λύση. Ριζοσπαστικοποίηση. Δεν υπάρχουν μεσσίες. Οργανωνόμαστε. Κάνουμε τα χέρια μας αλυσίδα και τη γροθιά μας αποσπερίτη. Στον αγώνα ενωμένοι, να μη λείψει κανείς. Τα υφεσιακά, αντιλαϊκά, ληστρικά μέτρα του τρίτου μνημονίου δεν πρέπει να υλοποιηθούν. Τούτες οι εκλογές δεν γίνονται για να βγάλουμε κυβέρνηση. Αυτή την ξέρουμε. Θα είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός που θα εφαρμόσει αυτά που έχουν συμφωνήσει οι ίδιοι με τους δανειστές. Αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές στην ανάδειξη αντιπολίτευσης. Μιας αγωνιστικής, αντιμνημονιακής, αντισυστημικής, αντικαπιταλιστικής, λαϊκής και μαζικής αντιπολίτευσης, η οποία θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ και θα οργανώσει μια άλλη μορφή εξουσίας.
 
Η μοναδική συνεπής, ειλικρινής, αριστερή και πατριωτική δύναμη η οποία μπορεί να οργανώσει το λαό σε μια τέτοια αγωνιστική δράση είναι το ΚΚΕ. Οι πολύχρονοι αγώνες και θυσίες του αποτελούν εγγύηση. Τέρμα πια οι κοροϊδίες. Μην αλλάξετε άλλους προπονητές. Αλλάξτε το σύστημα. Στις εκλογές ψηφίζουμε το κόμμα της εργατιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: