Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα από τα τηλεσκόπια της συστημικής δημοσιογραφίας…

100538971-man-looking-through-telescope-desert-gettyp.1910x1000

Βλέπουμε εδώ και κάνα μήνα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα τους δημοσιογράφους να κάνουν τις ίδιες και τις ίδιες ερωτήσεις στους εκπροσώπους του ΚΚΕ.
"Θα συνεργαστείτε με τη «Λαϊκή Ενότητα» (ή πριν αποφασιστεί το όνομα αν «θα συνεργαστείτε με την «Αριστερή Πλατφόρμα»;)
Ή
" Φοβάστε ότι η «Λαϊκή Ενότητα» που έχει θέσεις κοντά σε αυτές του ΚΚΕ θα σας αποσπάσει εκλογική επιρροή;"
Αυτές οι ερωτήσεις δεν γίνονται καθόλου τυχαία αλλά 

έχουν πονηρή σκοπιμότητα. Σε τι αποσκοπούν; Στο να δώσουν στην μερίδα εκείνη του λαού, η οποία έχει σιχαθεί ένα προς ένα τα αστικά κόμματα, την εντύπωση ότι η «Λαϊκή Ενότητα» είναι κάτι παρόμοιο με το ΚΚΕ. 

Τι πετυχαίνουν έτσι; Πετυχαίνουν να αρωματίσουν ένα κόμμα, που είναι και υπέρ της Ε.Ε, και υπέρ του καπιταλισμού, και που τα στελέχη του προέρχονται από το Σύριζα των μνημονίων, με το άρωμα της αριστεροσύνης και έτσι να καλύψουν την πτωματίλα που αναδίδει. 

Είναι ακριβώς μια απόπειρα λαθροχειρίας ο «εξευγενισμός» των Λαφαζάνιανς, με το να τους φέρνουν, χρησιμοποιώντας το κιάλι της ξεπουλημένης δημοσιογραφίας (ή πιο σωστά το τηλεσκόπιο),  κοντά ιδεολογικά με το ΚΚΕ. 

Η σύγκριση γίνεται, επειδή στα μυαλά μεγάλης μερίδας του κόσμου το ΚΚΕ είναι συνεπές, τίμιο και καθαρό, είχε σταθερή και πραγματική αντισυστημική θέση όλα αυτά τα χρόνια που οι άλλοι ψήφιζαν μνημόνια της αριστεράς της δεξιάς και της αριστεροδεξιάς. 

Κατασκευάζουν δηλαδή το μύθευμα της ιδεολογικής εγγύτητας του ΚΚΕ με την Λ.Ε για να το χρησιμοποιήσουν αφενώς ως κολυμβύθρα του Σιλωάμ για τη δεύτερη, και ως μπούσουλα για το πόσο ριζοσπαστική/αριστερή είναι (κοιτάχτε αγγίζει το ΚΚΕ !!!). Και ο σκοπός τους δεν είναι κανένα ιερό προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ, αλλά να λειτουργήσει το νέο αυτό απόκομμά ως ανάχωμα, έτσι ώστε να συγκρατήσει μια μερίδα ψηφοφόρων στα ίδια και στα ίδια, οι οποίοι πιθανόν αν δεν παιζόταν αυτό το παιχνίδι να ψήφιζαν ΚΚΕ.
«Μα να ρε παιδία και αυτοί αντιμνημονιακοί είναι όπως και εσείς!»
Βέβαια όταν το Σύριζα ψήφιζε τα μνημόνια οι Λαφαζάνιανς ήταν μεν κατά των μνημονίων αλλά υπέρ της κυβέρνησης -ντοινγκ- όπως οι ίδιοι λέγανε.  Εκεί  το κρατάνε το κιάλι ανάποδα τα παπαγαλάκια.
«Μα να ρε παιδιά, και αυτοί αριστεροί, σχεδόν κομμουνιστές, είναι»
Ναι αλλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος μιλάει για συγκεκριμένα πράγματα που αυτοί ποτέ δεν τα έλεγαν. Ξέρετε, αποδέσμευση από Ε.Ε και νάτο, λαϊκή εξουσία, εργατικό έλεγχο και τα ρέστα… και ενω εμείς υποστηρίζαμε όλα τούτα, ο Κοτζιάς χόρευε «We are the world» με τους γραμματείς και τους φαρισαίους των χωρών του Νάτο… και δεν είδα καμιά αριστερή παντόφλα(κατά του αριστερή πλατφόρμα) να τον βαράει.
Τι σημασία όμως έχουν οι πολιτικές θέσεις και το πολιτικό παρελθόν των στελεχών ενός κόμματος όταν το αστικό σύστημα αποφασίζει να του ράψει την καινούρια του προβιά; Καμία όσο τουλάχιστον μένουμε στις εντυπώσεις που θέλουν να δημιουργήσουν τα δελτία ειδήσεων, μεγάλη όταν βάζουμε την μνήμη μας και την κρίση μας να δουλέψει, διότι πολλά από τα πολιτικά τους εγκλήματα διαπράχθηκαν στο φως της μέρας και μάλιστα πολύ πολύ  πρόσφατα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος (poexania.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: