Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αφροδίτη ΚΤΕΝΑ, Αναπλ. Καθηγ. ΤΕΙ Στ. Ελλάδας: Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί το «μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία» και μόνο οι κομμουνιστές ξέρουν να συντηρούν «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες».

Αφροδίτη ΚΤΕΝΑ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

«Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ; Βαρέθηκα να στηρίζω το 5%. Δε θα πάω να ψηφίσω καθόλου» μου είπε μια φίλη μου. «Μα τώρα βρήκες να βαρεθείς;» της απάντησα. «Αυτή τη φορά δεν ψηφίζουμε για ισχυρή κυβέρνηση, αλλά για ισχυρή αντιπολίτευση. Κόμματα για να κυβερνήσουν υπάρχουν πολλά και θα φτιαχτούν κι άλλα αν χρειαστεί. Κόμμα που αντιστέκεται και εννοεί το ΟΧΙ που λέει, είναι μόνο ένα. Ξεπηδάνε δεξιά κι αριστερά οι τάσεις, οι συσπειρώσεις, οι παραλλαγές, τα δυϊκά ισοδύναμα και μας ζητάνε κατανόηση, ανοχή, υπομονή, υπομονή, υπομονή. Ως πόσο; Μέχρι να βαρεθούμε. Ωραίο δώρο τους κάνεις!».
 «Τι να ψηφίσω; Τους σιχάθηκα όλους πια. Μήπως να ψηφίσω ΚΚΕ αυτή τη φορά;» με ρωτάει για να με τσιγκλήσει μια συνάδελφος. «Μα, αλήθεια, τι περιμένεις πια να γίνει, για να ψηφίσεις ΚΚΕ;» της λέω. «Τους έχεις ψηφίσει όλους σχεδόν. Τουλάχιστον με το ΚΚΕ ξέρεις τι ψηφίζεις, ξέρεις ότι είναι πάντα δίπλα σου, είτε το ψηφίζεις είτε όχι, ξέρεις ότι δε θα νιώσεις ποτέ ντροπή ή ότι σε ξεγέλασε. Τι έχεις να χάσεις πια; Αντίθετα, θα κερδίσεις περηφάνια κι αξιοπρέπεια, αληθινή αξιοπρέπεια, και θα στυλωθείς, θα πάρεις δύναμη που κατάφερες να σπάσεις το φαύλο κύκλο της εξαπάτησης, που μετά στη χρεώνουν κιόλας, λέγοντάς σου ότι "μαζί τα φάγατε" και της αυταπάτης ότι με τα ίδια σάπια υλικά θα μαγειρευτεί καλύτερο φαγητό».

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι φανερό ότι μόνο το ΚΚΕ ορθώνει φράγμα απέναντι σ' αυτό το πολύχρωμο, πολυσυλλεκτικό, πολυφωνικό και πολυμορφικό μέτωπο που τσακώνεται για την ιδιοκτησία του «προγράμματος» και το ποιος έχει την καλύτερη συνταγή για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της λεηλατημένης χώρας από τους ίδιους που την κούρσεψαν. Μόνο το ΚΚΕ είχε και έχει σταθερή γραμμή σύγκρουσης με το μέτωπο αυτό, χωρίς συναλλαγές με τον αντίπαλο, κουτοπονηριές, αφέλειες και υπαναχωρήσεις. Δύναμη κι όπλο του η πείρα κι η ιστορία του, τα επιστημονικά εργαλεία του κι εμείς που το στηρίζουμε. Οποιο από αυτά αγνοηθεί, αμβλυνθεί ή λιγοστέψει, καθυστερεί τη δική μας κίνηση προς τα μπρος.

Πρέπει να στείλουμε πολλούς κομμουνιστές στη Βουλή - όσο πιο πολλούς μπορούμε. Γιατί είναι οι μόνοι που δε θα δεχτούν να μας κυβερνήσουν μαζί με τους άλλους, οι μόνοι που θα αντιπαλέψουν τα μέτρα που θα έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό ενάντιά μας, οι μόνοι που θα καταθέτουν προτάσεις κι ερωτήματα για τα πραγματικά προβλήματά μας, οι μόνοι που θα μας ενημερώνουν έντιμα και με ειλικρίνεια όπως κάνει πάντα το ΚΚΕ, οι μόνοι που θα αποκαλύπτουν τα σχέδια των πραγματικών κυβερνώντων και του πολιτικού τους προσωπικού.

Για να νιώσουν όσοι θα μας κυβερνάνε ότι τα υποζύγια, που τόσες δεκαετίες τα μαυλίζουν, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, η ιστορία δεν τέλειωσε ακόμα. Να νιώσουν όσοι μας καλούσαν τα τελευταία χρόνια να παρελάσουμε όλοι αγκαλιασμένοι κάτω από «αντιμνημονιακές» σημαίες και τώρα μας ταΐζουν παράλληλα (με το μνημόνιο) προγράμματα ή μας καλούν να συμβιβαστούμε με πετσοκομμένα μεροκάματα δραχμής, ότι δεν το βάζουμε κάτω, δεν υποχωρούμε, δεν απογοητευόμαστε και κυρίως δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε έναν κόσμο στα μέτρα τα δικά μας και των ονείρων μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί το «μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία» και μόνο οι κομμουνιστές ξέρουν να συντηρούν «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες».

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μεγαλώνω και θέλω να προλάβω την έφοδο στον ουρανό.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: