Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Χίος: Περιοδείες της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Στέλλας Αμπαζή

Στα σούπερ μάρκετ της Χίου και του Βροντάδου περιόδευσε χθες Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, η Στέλλα Αμπαζή, υποψήφια βουλευτής Χίου του ΚΚΕ, και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Στη συζήτηση με τους εμποροϋπαλλήλους, ιδιαίτερα έντονος υπήρξε ο προβληματισμός για τις εργασιακές σχέσεις, τα 4ωρα, με μισθούς που σε περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ! 

Ειδική κουβέντα έγινε με τις γυναίκες, που εκτός από εργαζόμενες επωμίζονται και τα βάρη του νοικοκυριού σε μια κοινωνία, όπου η ευθύνη της ανατροφής του παιδιού πέφτει στις πλάτες τους, στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, τη στιγμή που μένουν εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά. 

Η Στέλλα Αμπαζή αναφέρθηκε στις συνέπειες του 3ου μνημονίου, που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα κάνοντας αναφορά στη κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67. 

Ανέφερε ότι «είναι ντροπή στις μέρες μας, η γυναίκα εργαζόμενη να δουλεύει σε αυτές τις συνθήκες, να έχει την αγωνία του παιδιού γιατί δεν το πήραν στο παιδικό σταθμό, να αγωνιά αν θα κάνει παιδί και οικογένεια και να την κοροϊδεύουν από πάνω, ότι θα της εφαρμόσουν “φιλολαϊκό μνημόνιο”». 


Όπως είπε: «Το ΚΚΕ σας καλεί να προβληματιστούμε. Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, παράγεται πλούτος. Τα σούπερ μάρκετ που δουλεύετε είναι με γεμάτα ράφια, όμως οι εργαζόμενοι πασχίζουν να αποκτήσουν τα προς το ζην και από πάνω τους βάζουν και φόρους, ζουν στην αβεβαιότητα. 

Η Ελλάδα από χώρα εξαγωγική, που παρήγαγε το δικό της γάλα, κρέας και τόσα άλλα προϊόντα, σήμερα έχει συρρικνώσει την παραγωγή της και τα περισσότερα προϊόντα τα εισάγει! Είναι ουτοπία η διαπαιδαγώγηση του παιδιού, το νοικοκυριό να μετατρέπεται ολοένα σε κοινωνική και όχι ατομική υπόθεση, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα; Είναι ουτοπία να γίνεται απόλυτα σεβαστή η βιολογική ιδιαιτερότητα της γυναίκας, η μητρότητα, το να παίρνει νωρίτερα τη σύνταξή της - στα 55 ή τα 50 αν πρόκειται για βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, όπως λέει το ΚΚΕ; 

Όλα αυτά δεν είναι όνειρα θερινής νυκτός, αλλά κατακτήσεις εκεί που οι εργαζόμενοι πήραν την εξουσία. Έγιναν παραχωρήσεις σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και στη χώρα μας, λόγω της πίεσης του σοσιαλισμού. Σήμερα, είναι ζητούμενα γιατί ανατράπηκαν και τη θέση τους πήρε η αγορά και ο ανταγωνισμός, που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα. Λέμε καθαρά λοιπόν, ότι φταίει το καπιταλιστικό σύστημα, η κρίση της οικονομίας του, οι ανταγωνισμοί των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην ΕΕ και τη χώρα μας, τα κόμματα που το υπηρετούν».

Τόνισε, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή και ακόμη περισσότερο η συσπείρωση μαζί του από την επόμενη μέρα, είναι προϋπόθεση να ανοίξει αυτός ο άλλος δρόμος, της λαϊκής εξουσίας που προτείνει, όπου όλος αυτός ο πλούτος πρέπει να ανήκει σε όλους εμάς και όχι στα παράσιτα που δεν εργάζονται καν και μας κάνουν τη ζωή μαύρη. 

Κλείνοντας ανέφερε: «Τους ζήσαμε όλους: δεξιούς, σοσιαλδημοκράτες, κυβερνήσεις συνεργασίας τώρα και αριστερούς. Ο λαός μας, ειδικότερα, οι γυναίκες εργαζόμενες δεν πρέπει να επιλέξουν νέους διαχειριστές της φτώχειας μας. Μόνο η ενίσχυση και η συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να εξασφαλίσει την οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα, στα νέα μέτρα, ανοίγοντας και την προοπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: