Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ για την έναρξη της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ για την έναρξη της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1η του Οκτώβρη αρχίζοντας την εφαρμογή από 6 νησιά: Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο. Με βάση τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου, αυτό θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά έως το τέλος του 2016. Είναι μεγάλο ψέμα ότι με αυτό θα πληρώσουν οι πλούσιοι και οι μεγαλοξενοδόχοι. Αυτοί απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και προνόμια και ωφελούνται από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο και άδικο μέτρο που θα πλήξει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά και ήδη δοκιμάζονται σκληρά. 

Θα φουντώσει κι άλλο την ακρίβεια τη στιγμή που έχουν φτάσει το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής στο 23%!


Θα συμβάλει στη φοροεξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών σε συνδυασμό με τη δραστική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους που προβλέπεται για το 2015-2016.

Θα έχει αρνητικές συνέπειες στους μικρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση γιατί θα πλήξει τον εσωτερικό τουρισμό, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να επισκέπτονται τα νησιά μας.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με κάποια ισοδύναμα μέτρα θα απαλύνει τις συνέπειες αποτελεί κοροϊδία.

Συνυπεύθυνοι για αυτήν την εξέλιξη είναι και τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) που ψήφισαν ή στηρίζουν την εφαρμογή των μνημονίων. Υποκριτική είναι η στάση και της φασιστικής ΧΑ γιατί κρύβει τις ευθύνες της ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμιά αναμονή. Καμία ανοχή 

Η έκπτωση του ΦΠΑ δεν χαρίστηκε στους νησιώτες. Κατακτήθηκε μετά από πολύχρονες και επίμονες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μαζικές διεκδικήσεις του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα των νησιών να ενώσουν τώρα τη φωνή τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στη νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους.
Για να μην προχωρήσει η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά.

Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, στο βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και της τηλεφωνίας.

Για να αποκρούσουμε τη νέα φοροεπιδρομή. Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία. Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν τα προνόμιά τους.

Για να εμποδίσουμε το νέο σφαγείο που στήνουν μαζί κυβέρνηση και ΕΕ σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τη μοιρολατρία. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: