Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή της Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ σε γονείς και εκπαιδευτικούς της Λέσβου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ σας εύχεται καλή σχολική χρονιά. Οι αγωνίες σας, οι ελπίδες σας, να μάθουν τα παιδιά γράμματα, να γίνουν δύναμη διεκδίκησης. Να συναντηθούν με τους αγώνες του λαού μας για να γίνει αφέντης στον τόπο του, στον πλούτο που παράγει. 

Σας καταλαβαίνουμε. Έχετε βαρεθεί τα λόγια τα μεγάλα για αλλαγές στην παιδεία, που όμως, όλα τα ίδια μένουν. Όλο και περισσότεροι οι εκπαιδευτικοί που λείπουν από τα σχολεία του νησιού μας, απλήρωτες οι καθαρίστριες, λειψές οι υποδομές στα σχολικά συγκροτήματα, χωρίς σεισμολογικό έλεγχο. Σχολικά βιβλία που μπερδεύουν τα παιδιά μας και εσείς, οι γονείς, να προσπαθείτε να κάνετε το δάσκαλο στο σπίτι, να βρείτε χρήματα για φροντιστήρια και για εξωσχολικές δραστηριότητες. Πρέπει να το πάρετε απόφαση. Να μη χάνετε άλλο χρόνο σε ψευτικα λόγια και κούφιες υποσχέσεις. 

Να ξεπεράσετε την απογοήτευση που νιώθετε και να δοκιμάσετε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, μέσα από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Σας προτείνουμε να αγωνιστείτε για:
Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 
  Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση διαμόρφωση υποδομής με δωρεάν δελτία υγείας.
  Δωρεάν πρόσβαση των μαθητών σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και των ανέργων.
Πρόσφατα το ΚΚΕ έφερε στη βουλή προτάσεις για την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τη διαγραφή χρεών των σχολείων στις ΔΕΚΟ (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση). 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (μαζί και αυτοί που έφυγαν και έφτιαξαν την «Λαϊκή Ενότητα») τις αρνήθηκε !!!
Αγαπητέ εκπαιδευτικέ,


Βλέπεις καθαρά πως και με τον ΣΥΡΙΖΑ η παιδεία συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο. Στο δρόμο της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της αντιδραστικής αξιολόγησης, των συγχωνεύσεων. 
Έχεις τη δυνατότητα. Μην αφήσεις κανένα παιδί στα «αζήτητα». Σκύψε πάνω του για να αγαπήσει τη γνώση, τη ζωή, τον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο. 
Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αρμονία με αυτό που έχουν σπουδάσει. Για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές γνώσης, άθλησης και πολιτισμού, για να μπορούν οι μαθητές να παίζουν, να αθλούνται, να δημιουργούν. 
Σε αγώνες με τέτοιους στόχους οι Κομμουνιστές της Λέσβου θα είναι πάντα στο πλευρό σας.
 
Μυτιλήνη, 11 Σεπτέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: