Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: Χωρίς εγκεφαλογράφο το Νοσοκομείο της Χίου

Την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ και οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, καταγγέλλει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αφήσει εδώ και μήνες το νοσοκομείο του νησιού χωρίς εγκεφαλογράφο.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την πολιτική της, έχει αφήσει εδώ και μήνες το νοσοκομείο μας χωρίς εγκεφαλογράφο. Η πολιτική αυτή, που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ, οδηγεί στο να εμπορευματοποιείται η Υγεία, να πληρώνει ο εργαζόμενος για τις εξετάσεις και τις θεραπείες του.

Αποδυναμώνουν τη δημόσια Υγεία από το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό (λείπουν οι γιατροί των αγροτικών ιατρείων και πολλές ειδικότητες από το Νοσοκομείο Χίου, το Ιατρικό Κέντρο Πυργίου, καθώς και από το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και Καρδαμύλων).

Παρά τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα στην ιατρική, ο λαός μας στερείται βασικών υπηρεσιών υγείας ακόμα και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όπως οι επιληψίες. Η διεύθυνση του Νοσοκομείου έχει σοβαρές ευθύνες, αφού υπηρετεί τη λογική του Νοσοκομείου - επιχείρηση.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με το απαραίτητο προσωπικό, με μόνιμες προσλήψεις και πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την απόκρουση του μνημονίου 3 από τη Δευτέρα, που θα σημάνει νέα επίθεση στην Υγεία, την Εργασία, την Ασφάλιση. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, στην Υγεία, είναι ανάγκη να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: