Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνος ΜΠΕΣΙΝΗΣ, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου: Γιατί ΚΚΕ

Πάνος ΜΠΕΣΙΝΗΣ
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

«Τούτες οι εκλογές είναι άλλες...»
Ζήσαμε πρωτόγνωρα πράγματα τα τελευταία χρόνια...
Ζήσαμε και ζούμε στη δίνη ενός πρωτοφανούς οικονομικού και κοινωνικού «Αρμαγεδδώνα»...
Βιώσαμε και βιώνουμε με τρόπο απάνθρωπο το ανθρωποφάγο πρόσωπο μιας «λαίλαπας» που πήρε γρήγορα και βίαια τα χαρακτηριστικά «ανθρωπιστικής κρίσης».
Νιώσαμε και νιώθουμε στο πετσί μας την ολική επαναφορά του «μεσαίωνα», της βάναυσης κατάργησης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των στοιχειωδών αρχών του κράτους πρόνοιας.
Τραγικοί θεατές παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του εθνικού πλούτου της χώρας, της ίδιας της εθνικής της κυριαρχίας.

Δεν ζήσαμε όμως μόνο αυτά τούτα τα χρόνια...
Δυστυχώς, γνωρίσαμε (ή είχαμε την ατυχία να ξανασυστηθούμε) και μια νέα γενιά πολιτικών καιροσκόπων που καπηλεύτηκαν τους αγώνες, την αντίσταση, την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού. Που τον ενέπαιξαν πολιτικά, τον πρόδωσαν ηθικά, τον ξεπούλησαν ουσιαστικά.
ΕΥΤΥΧΩΣ, όμως, γνωρίσαμε (ή είχαμε την ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε) και τους κομμουνιστές ετούτα τα χρόνια...

Επίμονοι, αταλάντευτοι, ξεκάθαροι, προσηλωμένοι στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Μπορώ να έχω (ο καθένας μπορεί να έχει) επιμέρους διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμη ίσως και ιδεολογικές διαφορές με τους κομμουνιστές.

Επειδή όμως οι απόψεις, οι θέσεις αλλά κυρίως οι πράξεις και οι δράσεις τους όλα ετούτα τα «μαύρα» χρόνια δεν ήταν απέναντι με τα λαϊκά συμφέροντα και κυρίως δεν ήταν αντίθετες στα συμφέροντα του κλάδου που συνδικαλιστικά εκπροσωπώ, δηλαδή των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων, σε τούτες τις εκλογές στηρίζω τους κομμουνιστές.

Στηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: