Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Μυτιλήνη, Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη - Ομιλία Γ.Πρωτούλη στη Μυτιλήνη Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 8μ.μ στην πλατεία Σαπφούς

Συνέντευξη που παραχώρησε η Αναστασία Βελλή Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ.

«Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, με πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. 

   Το Φεστιβάλ μας που οργανώνεται απ’άκρη σε σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μία νεανική γιορτή , η οποία θεμελιώνεται και δημιουργείται πάνω στην συλλογικότητα, το μεράκι και την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς να έχει σπόνσορες και χορηγούς.

      Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή αυτόν τον Σεπτέμβρη πραγματοποιείται μέσα στην προεκλογική περίοδο, μία κρίσιμη περίοδο, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε την πολιτική που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση και η οποία εκφράζεται μέσα από τα αστικά κόμματα. Να παρουσιάζονται ως «λυτρωτές» από την μία και από την άλλη να έχουμε μία κυβέρνηση με ένα «αριστερό» προσωπείο η οποία εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο για εμάς τους νέους και τις οικογένειες μας.  


   Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά τίποτα από μία κυβέρνηση μέσα στα αστικά πλαίσια. Οι νέοι δεν πρέπει να υποκύψουν στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της αστικής τάξης. Να μην εγκλωβιστούν και να μην εμπιστευτούν ξανά την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που μιλάνε για την σωστή και καλή διαχείριση του μνημονίου. Να μην υποκύψουν στα ψευδοδιλλήματα που τους θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, εν ονόματι Λαϊκή Ενότητα.

      Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να χαρίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας στους εκμεταλλευτές, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε εναντίον του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που τρέφεται από τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, που γεννά κρίσεις, ανεργία και πολέμους, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού.

           Μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας και φέτος, θέλουμε  να αναδείξουμε την ύπαρξη των δύο αυτών κόσμων. Δύο κόσμων που βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Από την μία είναι ο κόσμος των εκμεταλλευτών. Των λίγων που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν  οι πολλοί. Δικός τους θεσμός είναι η ΕΕ και δικό τους όργανο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλα τα άλλα αστικά κόμματα που τους υπηρετούν.

       Από την άλλη πλευρά είναι ο κόσμος των εκμεταλλευόμενων, των πολλών. Ο δικός μας κόσμος των ανέργων, των απλήρωτων ή κακοπληρωμένων, των σπουδαστών και μαθητών που πληρώνουμε πανάκριβα την μόρφωση μας, που ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Γνωρίζουμε πως τα συμφέροντα των δύο αυτών κόσμων δεν πρόκειται να ενωθούν ποτέ για αυτό και έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε για την κατάργηση αυτής της εκμετάλλευσης.

           Πρέπει να βάλουμε φρένο στα σχέδια των κυβερνήσεων και της αστικής τάξης. Καμία απογοήτευση! Συνεχίζουμε χωρίς κανένα συμβιβασμό!

   Αντλούμε γνώση, πείσμα και δύναμη για τον αγώνα μας. Τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Με αισιοδοξία συνεχίζουμε μαθαίνοντας και παίρνοντας κουράγιο  μέσα από την ιστορία των αμέτρητων θυσιών του λαού μας για μία καλύτερη ζωή. Μέσα από την αλήθεια για την πρόοδο της κοινωνίας, που σημαίνει την πραγματική ελευθερία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Παλεύουμε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο

     Διαδίδουμε παντού το σύνθημα του 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή, τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές.»

Το Φεστιβάλ μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο χώρο του πάρκου έναντι του ΙΚΑ στις 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία από το συγκρότημα των Rebellion Connection και του Afaza. Θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία από τον βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο. Επίσης θα έχει και λαϊκό γλέντι από την ορχήστρα του Ντίνου Αλεξανδρή.

    Στο χώρο θα βρίσκεται έκθεση για την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, αλλά και για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού. Ιστορική έκθεση για τους αγωνιστές και εξόριστους στον Άη Στράτη. Επίσης θα βρίσκεται βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής και παιδότοπος.

  Τέλος, σας καλούμε στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ που θα γίνει την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 8μ.μ στην πλατεία Σαπφούς με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ».

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: