Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής εξόρμησης με παρουσίαση των υποψηφίων

Στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη, ο λαός και η νεολαία έχει κάθε λόγο να εγκαταλείψει τα κόμματα που διαγωνίζονται ποιο θα εφαρμόσει καλύτερα τα 3 μνημόνια και να στηρίξει το ΚΚΕ. Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι η εμπειρία της κοινής ψήφισης, από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ. και Ποτάμι, του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων που καταδικάζουν το λαό στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία για να πλουτίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγιστάνες του πλούτου ντόπιοι και ξένοι.

Το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών από τη μεριά των λαϊκών συμφερόντων, δεν είναι ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που όλοι πλην ΚΚΕ ψήφισαν. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, δηλαδή πόσο πιο ισχυρή θα βγει η Λαϊκή Αντιπολίτευση για να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά και να γίνει μαζική η λαϊκή αντίσταση, για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης και της ανατροπής.

Αυτό τόνισαν στις σύντομες ομιλίες τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Σάμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ είναι: 

- Φανούρης Καρούτσος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας και πρώην δημάρχος Ραχών
 

- Αντώνης Δράκος Περιφερειακός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου

- Βασιλική Βρυνιώτη Οικονομολόγος, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

«Οι υποψήφιοί μας είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο νομό μας  που έχουν υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα από πολλές θέσεις στο κίνημα και την τοπική διοίκηση. Πρόκειται ακριβώς για ανθρώπους που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στο πλάι του λαού, όπως έκαναν μέχρι τώρα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει», τόνισε η Γραμματέας της Τ.Ε.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό δέχθηκαν οι παραβρισκόμενοι την αναγγελία της Υποψηφιότητας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, της Έρης Ρίτσου γνωστής για το συγγραφικό της έργο που «τιμά την αγωνιστική παράδοση των γονιών της, του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου και της γιατρού Γαρουφαλίτσας Γεωργιάδου- Ρίτσου» όπως χαρακτηριστικά είπε η Δ. Παντάπαση.


Όλοι οι υποψήφιοι στις τοποθετήσεις τους κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να ψηφίσει μαζικά το ΚΚΕ καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων κομμάτων, να μην παρασυρθεί από τον Συριζα Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών που αφού στήριξαν μέχρι τέλους από υπουργικές θέσεις την κυβερνητική πολιτική, «απέδρασαν» στο …και 5’ για να βάλουν νέο ανάχωμα στην ριζοσπαστική διέξοδο που αναζητά ο λαός. Κάλεσαν τέλος τους εργαζόμενους, να απομονώσουν και με τη ψήφο τους την ναζιστική- εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και της ολιγαρχίας, που επιτίθεται και δολοφονεί αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ συνεχίστηκε την Πέμπτη με περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Σάμου και της Περιφερειακής Διοίκησης, ενώ μέχρι καιο την Κυριακή το πρόγραμμα έχει ως εξής: Πέμπτη 3/9- περιοδεία στη Χώρα και στον Πλάτανο, την Παρασκευή 4/9 – περιοδεία στους Βουρλιώτες και σε Πάνδροσο-Μεσόγειο. Το Σάββατο προεκλογική συγκέντρωση στο Καρλόβασι στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΚΝΕ για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Τέλος την Κυριακή Συγκέντρωση στον Πύργο και περιοδεία στους Μανωλάτες.
 
Σάμος 2-9-2015
πληροφορίες από ikariaki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: