Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας ΒΑΚΚΑΣ, Σκηνοθέτης: Την Κυριακή καλούμαστε και πάλι στις κάλπες. Εχουμε δοκιμάσει και βιώσει όλες τις εναλλακτικές κυβερνήσεις. ΤΩΡΑ ΚΚΕ !

Κώστας ΒΑΚΚΑΣ
Σκηνοθέτης

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Θέλω να πω, δεν αρκεί σε μας τους κομμουνιστές να λέμε ότι το είχαμε προβλέψει, δικαιωθήκαμε, επαληθεύτηκαν οι θέσεις μας... Πρέπει αυτό να το περνάμε και στον κόσμο.
 
Ο ωχαδερφισμός, ο φιλοτομαρισμός και η ιδιώτευση είναι αδιέξοδα. Το ξέρουμε αυτό καλά εμείς οι Ελληνες. Το έχει πει τόσο παραστατικά ο Περικλής, ήδη από τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Στα μεταπολιτευτικά χρόνια έχει περάσει σε μεγάλα στρώματα του λαού ο μικροαστισμός.

Εμείς οι μαρξιστές που γνωρίζουμε πολύ καλά πώς δουλεύει ο καπιταλισμός, θα πρέπει να ζυμωθούμε με τον κόσμο της τάξης μας και να βοηθήσουμε να αποκτήσουν ταξική συνείδηση.

Ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός και αυτός είναι ο στόχος μας.

Την Κυριακή καλούμαστε και πάλι στις κάλπες. Εχουμε δοκιμάσει και βιώσει όλες τις εναλλακτικές κυβερνήσεις που προτείνει το αστικό καθεστώς.

Απέναντι σ' αυτό το μέτωπο βρίσκεται μόνο και μόνο του το ΚΚΕ. Ας συστρατευθούμε μαζί του για τη δημιουργία μιας νέας λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: