Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα. Τώρα ΚΚΕ! (Του Ηλία Βουλβούλη)

Πρώτο

Πριν λίγες μέρες όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο που σημαίνει:
- μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ 
- κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
- μείωση ακατάσχετου στα 1000 ευρώ
- εκτίναξη του φόρου στους αγρότες
- περικοπές στις συντάξεις
- εκτίναξη της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67
- κατάργηση του ΕΚΑΣ
- μείωση της κατώτερης σύνταξης από τα 486 στα 392 ευρώ
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
- παράδοση της κρατικής περιουσίας στο μονοπωλιακό κεφάλαιο
- εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων μνημονίων.

ΟΛΑ αυτά τα ψήφισαν ΟΛΟΙ τους και σήμερα μπροστά από τις τηλεοράσεις προσπαθούν να βγουν από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής, καμώνονται ότι σκοτώνονται μεταξύ τους ενώ στη πραγματικότητα σπρώχνονται για να εξασφαλίσουν μια θέση στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων μετά τις εκλογές.

Δεύτερο 

Το δεύτερο θα μπορούσε να έχει τίτλο: Πότε πρόλαβαν, μέσα σε 7 μήνες, να πάρουν τέτοια και τόσα αντιλαϊκά μέτρα ο Τσίπρας και οι Λαφαζάνηδες;
Βέβαια όταν πρόκειται να ρημάζουν το λαό το κάνουν και μέσα σε μια ώρα.
Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

- Με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη 2015 συναποφάσισαν με τον Τσίπρα την παράταση της δανειακής σύμβασης που πάει μαζί με το μνημόνιο.
- Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λεηλάτησαν τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, δήμων, κ.α.
- Με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διέγραψαν έως 100% τα πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και για λαθρεμπόριο!
- Παζάρεψαν με τους Αμερικάνους μια ακόμα στρατιωτική βάση σε νησί του Αιγαίου.
- Ο Π. Λαφαζάνης χαιρέτησε ως ικανοποιητική βάση συζήτησης την πρόταση 47 σελίδων του Α. Τσίπρα για την αντιλαϊκή συμφωνία.
- Απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, την επαναφορά του κατώτερου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και παροχή ενός γεύματος στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου.
- Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, που συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, δε συνεδρίαζε τη Βουλή αν δεν ήταν παρόντες οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, της εγκληματικής αυτής, ναζιστικής οργάνωσης!

Δηλαδή από τη μια αυξάνουν τα βάρη για την εργατική οικογένεια και από την άλλη χαράς ευαγγέλια για το κεφάλαιο.

Σήμερα το κόμμα του Λαφαζάνη, η Λαϊκή Ενότητα - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, υπόσχεται να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη (όχι από την ΕΕ) για να πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες, όχι με ευρώ αλλά με δραχμές, έχοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να εκπληρώνει η χώρα μας όλες τις δεσμεύσεις της. Δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό. Και σήμερα άλλωστε σε χώρες εκτός ευρωζώνης αλλά εντός της ΕΕ εφαρμόζονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται εντός της ευρωζώνης.

Πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ όταν υποστήριζε και υποστηρίζει πως μέσα στην ΕΕ, σ’ αυτή την Ένωση των καπιταλιστών, δεν μπορείς να κάνεις φιλεργατική πολιτική.

Τρίτο

Τώρα που ετοιμάζονται να πέσουν σαν τα κοράκια για να ξεσκίσουν τις σάρκες των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ο λαός ξέρει πια. Τους δοκίμασε όλους. Μιλάνε για πατρίδα, για εθνικό συμφέρον και εννοούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Το ΚΚΕ δε νοιάζεται για αυτά τα παράσιτα αλλά για τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα μείνει μόνο το ΚΚΕ να αντιστέκεται στο μάτωμα του λαού. Εκτός και αν ο λαός δεν το αφήσει μόνο του. 
Εκτός και αν το ενισχύσει με τη ψήφο του όσο γίνεται περισσότερο. Να συσπειρωθεί αγωνιστικά γύρω του για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. 

Ταυτόχρονα δυναμώνοντας το ΚΚΕ, δυναμώνει το δρόμο της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη μόνη διέξοδο σε όφελος του λαού, τη λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

Ηλίας Βουλβούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: